kategorieë: KosGesondheid

Slim vrieswenke

Vries slim

  • Maak seker gaar kos is heeltemal afgekoel voor jy dit vries. Warm kos sal die temperatuur van die vrieskas opstoot en ander kosse laat ontdooi.
  • Gebruik verpakkings wat vir die vrieskas bedoel is en vriesbrand voorkom.
  • Probeer om van soveel moontlik lug ontslae te raak. Vir vloeistof moet jy ’n bietjie ruimte los sodat dit kan uitsit.
  • Om kos in kleiner porsies te vries is heelwat vinniger en ook makliker om te ontvries.
  • Dit is beter om gevriesde kos oornag in die yskas te ontvries en nie by kamertemperatuur nie.
  • Vars kruie vries nie so goed nie. Voeg dit liefs net voor opdiening by.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Vrieswenke

  • Stoor gevriesde kos in plat, reghoekige of vierkantige houers wat netjies opmekaargestapel kan word.
  • Blansjeer groente voor jy dit vries, want dan bly die kleur behoue en dit verkort die gaarmaaktyd.
  • Hou ’n lys in ’n lêersakkie op jou vrieskas se deur sodat jy weet wat onderin die vrieskas is.
  • Vries oorskiettamatiepasta in ysbakkies. Jy kan die tamatieblokkies net so byvoeg wanneer jy ’n tamatiesous maak.
  • Sit lemoen- en suurlemoenskille in die vrieskas en rasper hulle so gevries wanneer benodig.
  • Wees op die uitkyk vir veeldoelige vriesbakkies. Van hulle kan sommer uit die vrieskas in die mikrogolf gesit word.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose
Tags: wenke

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

2 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

3 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

3 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

3 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

4 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

4 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.