Vries slim
- Maak seker gaar kos is heeltemal afgekoel voor jy dit vries. Warm kos sal die temperatuur van die vrieskas opstoot en ander kosse laat ontdooi.
- Gebruik verpakkings wat vir die vrieskas bedoel is en vriesbrand voorkom.
- Probeer om van soveel moontlik lug ontslae te raak. Vir vloeistof moet jy ’n bietjie ruimte los sodat dit kan uitsit.
- Om kos in kleiner porsies te vries is heelwat vinniger en ook makliker om te ontvries.
- Dit is beter om gevriesde kos oornag in die yskas te ontvries en nie by kamertemperatuur nie.
- Vars kruie vries nie so goed nie. Voeg dit liefs net voor opdiening by.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Vrieswenke
- Stoor gevriesde kos in plat, reghoekige of vierkantige houers wat netjies opmekaargestapel kan word.
- Blansjeer groente voor jy dit vries, want dan bly die kleur behoue en dit verkort die gaarmaaktyd.
- Hou ’n lys in ’n lêersakkie op jou vrieskas se deur sodat jy weet wat onderin die vrieskas is.
- Vries oorskiettamatiepasta in ysbakkies. Jy kan die tamatieblokkies net so byvoeg wanneer jy ’n tamatiesous maak.
- Sit lemoen- en suurlemoenskille in die vrieskas en rasper hulle so gevries wanneer benodig.
- Wees op die uitkyk vir veeldoelige vriesbakkies. Van hulle kan sommer uit die vrieskas in die mikrogolf gesit word.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Onlangse plasings
Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Hierdie webwerf gebruik koekies.