Vries slim
- Maak seker gaar kos is heeltemal afgekoel voor jy dit vries. Warm kos sal die temperatuur van die vrieskas opstoot en ander kosse laat ontdooi.
- Gebruik verpakkings wat vir die vrieskas bedoel is en vriesbrand voorkom.
- Probeer om van soveel moontlik lug ontslae te raak. Vir vloeistof moet jy ’n bietjie ruimte los sodat dit kan uitsit.
- Om kos in kleiner porsies te vries is heelwat vinniger en ook makliker om te ontvries.
- Dit is beter om gevriesde kos oornag in die yskas te ontvries en nie by kamertemperatuur nie.
- Vars kruie vries nie so goed nie. Voeg dit liefs net voor opdiening by.
Vrieswenke
- Stoor gevriesde kos in plat, reghoekige of vierkantige houers wat netjies opmekaargestapel kan word.
- Blansjeer groente voor jy dit vries, want dan bly die kleur behoue en dit verkort die gaarmaaktyd.
- Hou ’n lys in ’n lêersakkie op jou vrieskas se deur sodat jy weet wat onderin die vrieskas is.
- Vries oorskiettamatiepasta in ysbakkies. Jy kan die tamatieblokkies net so byvoeg wanneer jy ’n tamatiesous maak.
- Sit lemoen- en suurlemoenskille in die vrieskas en rasper hulle so gevries wanneer benodig.
- Wees op die uitkyk vir veeldoelige vriesbakkies. Van hulle kan sommer uit die vrieskas in die mikrogolf gesit word.