kategorieë: KosMaklik en vinnig

Slaai van fetakaas, lemoen, bronkors, roket & heuning-amandels

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

4 groot lemoene, geskil en in segmente verdeel
400 g fetakaas
’n groot hand vol bronkors (watercress) of ’n hand vol roketblare

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Geroosterde heuningamandels
45 ml (3 e) botter
150 g (1½ pakkies) gevlokte amandels
45 ml (3 e) heuning

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Basiese slaaisous
Genoeg vir 125 ml (½ k)

80 ml (1/3 k) olyfolie
30 ml (2 e) witwynasyn
1 knoffelhuisie, gekneus en fyn gekap
5 ml (1 t) Dijon-mosterd
’n hand vol gekapte pietersielie, grasuie en tiemie
sout en swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 Smeer ’n bakplaat liggies met olie. Smelt die botter vir die amandels in ’n kastrolletjie oor matige hitte. Roer die amandels by en kook vir 1 – 2 min. of tot die amandels verkleur.
2 Roer die heuning en sout by en kook vir nog 2 – 3 min., of tot die amandels goudkleurig is en die heuning gekaramelliseer het.
3 Sit die neute eweredig op die gesmeerde bakplaat. Laat afkoel en breek in kleiner stukkies.
4 Klits die bestanddele vir die basiese slaaisous saam en geur volgens smaak.
5 Sit die lemoensegmente, fetakaas en slaaiblare in ’n mengbak en giet van die slaaisous oor.
6 Verdeel die slaai tussen 4 borde, strooi die amandelstukkies oor en sit dadelik voor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Bernice West oor ouerskap: ‘Daar is nie woorde nie…’

Foto's: Instagram/Bernice West   Die Suid-Afrikaanse sangeres Bernice West en haar man, Jannes Erasmus, het…

9 hours Gelede

5 vinnige visresepte vir aandete

Aan die einde van ’n lang dag het mens nie lus vir ure voor die…

14 hours Gelede

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

3 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

4 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.