kategorieë: KosSomerkos

Slaai met bokmelkkaas, parmaham, mielies & bessies

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bokmelkkaasrolletjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 30 ml (2 e) pistasieneute, gekap
  • 30 ml (2 e) sesamsaad
  • 30 ml (2 e) sonneblomsaad, gekap
  • 30 ml (2 e) hennepsaad
  • sout en swartpeper
  • 200 g bokmelkkaas

  1. Verhit die olyfolie oor matige hitte. Braai die heuning, pistasieneute, sesam-, sonneblom- en hennepsaad vir 2-5 min. daarin, of tot liggies gerooster.
  2. Geur en laat afkoel.
  3. Rol die bokmelkkaas in klein balletjies. Sit die saadmengsel in ’n bakkie en rol die balletjies daarin tot hulle heeltemal bedek is.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Mielieslaaisous

  • Verhit 15 ml (1 e) olyfolie in ’n pan oor matige hitte. Braai ’n klein gesnyde uitjie daarin tot sag. Voeg die pitte van 1 soetmielie by en braai vir nog 1-2 min. Trek van die hitte af en voeg 80 ml (⅓ k) olyfolie, 30 ml (2 e) witwynasyn, 10 ml (2 t) heuning en 5 ml (1 t) korrelmosterd by. Meng goed en geur met sout.

Slaai

  • 1 spanspek, geskil en in agtstes gesny
  • 100 g parmahamlappies
  • 100 g basiliekruid
  • 100 g kruisement
  • 100 g slaaiblare
  • 250 g frambose
  • 250 g swartbessies

  1. Draai ’n lappie parmaham om elke spanspekskyf.
  2. Meng die basiliekruid, kruisement, slaaiblare, frambose, swartbessies, bokmelkrolletjies en mielieslaaisous saam op ’n mooi opdienbord.
  3. Sit die spanspekskywe bo-op en sit voor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Wat soek ‘Kokkedoor: Son & See’ se beoordelaars? Sjef Yolani Abrahams vertel

Die passievolle kos-entoesias Yolani Abrahams (32) is saam met Herman Lensing een van die beoordelaars…

13 mins Gelede

Dié ekspo in Pretoria bied iets aan vir die hele familie – Dis Outdoor X tyd

Vanaf 30 Mei tot 1 Junie, vind dié ekspo plaas by Idlewild Country Estate, net…

1 hour Gelede

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

1 day Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

1 day Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede