kategorieë: GebakKos

Skuinskoek

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 625 ml (2½ k) koekmeel
  • 125 ml (½ k) suiker
  • knypie sout
  • 8 ml (½ e) fyn kaneel
  • 8 ml (½ e) kremetart
  • 20 ml (1 e + 1 t) botter
  • 45 ml (3 e) melk
  • 45 ml (3 e) water
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 2 eiers, geklits
  • olie

Kaneelsuiker

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 80 ml (1⁄3 k) fyn kaneel
  • 80 ml (1⁄3 k) strooisuiker

Metode

  1. Sif die koekmeel, suiker, sout, kaneel en kremetart saam.
  2. Vryf die botter met die vingerpunte by die meelmengsel in.
  3. Meng die melk, water en koeksoda. Gooi eers net die helfte van die melkmengsel by die eiers en meng. Gooi die eiermengsel by die meel en meng. Die deeg moet sag maar nie slap wees nie. Voeg die res van die vloeistof indien nodig bietjie vir bietjie by tot die meel nat en die deeg kniebaar is.
  4. Knie die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak tot glad en elasties.
  5. Trek ’n stuk van die deeg af en rol tot dit soos ’n dik boerewors lyk. Druk eweredig plat met die palm van die hand totdat dit 1½ tot 2 cm dik is.
  6. Sny in skuins stroke van sowat 5 cm breed.
  7. Bak in warm, diep olie oor matige tot lae hitte. Toets eers die hitte met ’n stukkie deeg – die olie moenie te warm wees nie sodat die koekies kan rys en nie te donker braai nie.
  8. Skep met ’n gaatjieslepel uit en dreineer op kombuispapier.
  9. Kaneelsuiker: Meng die kaneel en suiker. Rol die warm skuinskoekies in die kaneelsuiker en sit voor met dubbeldikroom en moskonfyt.
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

3 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

3 days Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

3 days Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

4 days Gelede

Soetpatat-tortillas

Genoeg vir 4 Bestanddele   400 g heel patat in die skil (gebruik geel patats,…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.