kategorieë: WenkeSkoonheid

Skoonheidsprodukte: Lees die etiket so

Die hoogste konsentrasie bestanddele word gewoonlik van hoog na laag (bo na onder) gelys. Die eerste vyf bestanddele maak gewoonlik die grooste deel van die produk op. Water is gewoonlik die heel boonste bestanddeel gevolg deur emulsifiseerders.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

“Alhoewel nie een van hierdie twee (water en emulsifiseerders) noodwendig voordele vir jou vel inhou nie, is hoë konsentrasies daarvan nodig om die bestanddele te meng en bymekaar te hou,” sê Lamelle se navorsigspan.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

“Party bestanddele wat voordelig vir jou vel kan wees, kom in baie klein hoeveelhede,” sê Unilever se navorsing- en ontwikkelingspan. Sekere bestanddele is kragtig en jy benodig slegs ’n klein hoeveelheid. “Dit is soos koekkleursel,” sê Optihphi se navorsing- en ontwikkelingswetenskaplike, Leandri van der Watt.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die hoofdoel van ’n bestanddele-lysie is nie om te wys hoe goed of swak die produk is nie, maar sodat jy kan sien of dit enige bestanddele bevat wat jou vel kan irriteer. As jy weet jy is sensitief vir ’n seker bestanddeel, vermy dit eerder. Klik hier om na die lysie van algemene irritasies te kyk.

“Daar behoort ook inligting te wees oor hoe jy die produk moet bêre. Dit is veral belangrik as die produk aktiewe bestanddele bevat, want dit moet weg van direkte sonlig en hitte gehou word,” sê dr. Ian Webster, Kaapse dermatoloog en eienaar van dermastore.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Gebruik die regte hoeveelheid

Die meeste van ons gebruik onnodig groot hoeveelhede van ’n produk op ’n slag. Hier is ’n indukasie van hoeveel jy werklik moet gebruik:

Deel
Gepubliseer deur
Corné Greeff

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

7 hours Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

7 hours Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

8 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

8 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

11 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

11 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.