Gatskop-groensap
rooi rose-kosredakteur, Vickie de Beer, se splinternuwe kookboek, My Low Carb Kombuis (Quivertree, R295) bevat alles wat jy oor ’n laekoolhidraatdieet moet weet. Ons deel ’n uittreksel …
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
• Om ’n laekoolhidraatdieet te volg, beteken dat jy jou daaglikse koolhidraat-inname tot sowat 50-90 g per dag beperk. Koolhidraatryke kossoorte word met proteïene, vette en veselryke groentes vervang.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }• Die vette wat in hierdie dieet ingesluit word, is gesonde vette, soos mono-onversadigde vette wat in botter, neute, sade, olyfolie, klapperolie en avokado’s voorkom; en poli-onversadigde vette wat in visolies en sommige dierevette soos spek en botter voorkom.
• Dit beteken dat jy alle verwerkte kosse wat skadelike kleurstowwe, geurmiddels, verdikmiddels en versteekte suikers en stysels bevat, uitsny.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }• Dit beteken ook dat jy al die kos wat jou gesin eet, self gaarmaak – geen wegneemetes, klaargemaakte supermarkkos, pakkies souse en mengsels nie.
STAP 1: Beplan!
Jy gaan nie hierdie verandering kan maak sonder beplanning nie.
1. Stel ’n weeklikse maaltydplan op. Beplan alles, ook peuselhappies, drankies en kosblikke, nie net ontbyte en aandete nie. As jy alles byderhand het, maak dit die wêreld se verskil.
In My Low Carb Kombuis gee ek wenke oor hoe om weeklikse maaltydplanne op te stel.
• Dit skakel stres uit omdat jy nie hoef te wonder wat om vir aandete te maak nie.
• Dit help jou om seker te maak jy het die korrekte bestanddele byderhand.
• Minder vermorsing: jy werk oorskietkos by die maaltydplan in.
• Spaar tyd tydens ’n stresvolle week, jy is minder geneig om op wegneemetes staat te maak.
• Jy spaar ook geld, want jy ry minder supermark toe.
Probeer dié resep: Gatskop-groensap – klik hier vir die resep.
Sensitiwiteit is nie ’n swakheid of iets wat reggemaak moet word nie. Dis iets wat…
Soms is dit moeilik om die ouer van ’n troeteldier te wees, veral wanneer dit…
Die passievolle kos-entoesias Yolani Abrahams (32) is saam met Herman Lensing een van die beoordelaars…
Vanaf 30 Mei tot 1 Junie, vind dié ekspo plaas by Idlewild Country Estate, net…
Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…
Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…
Hierdie webwerf gebruik koekies.