kategorieë: KosNagereg

Sjokoladepoeding

Bestanddele

6 klein poedinkies of 1 groot poeding

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) ongesoute botter
  • 75 g (½ k) bruinsuiker
  • 375 ml (1½ k) bruismeel
  • 2 groot eiers
  • 125 ml (½ k) kakaopoeier
  • 125 ml (½ k) melk
  • gerasperde skil van 1 lemoen
  • knypie sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Sjokoladesous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) ongesoute botter
  • 125 ml (½ k) bruinsuiker
  • 100 g (1 blok) sjokolade
  • 30 ml (2 e) melk

Metode

  1. Smeer ’n oondvaste 1 liter-poedingbak of 6 x 150 ml-175 mloondvaste bakkies met botter.
  2. Sous: Meng al die bestanddele in ’n glasbak wat op ’n klein kastrol pas. Maak die kastrol halfvol water en verhit oor matige hitte. Roer tot die sous blink en glad is. Gooi 8 eetlepels van die sous in ’n poedingbak, of verdeel tussen die bakkies. Hou eenkant.
  3. Meng al die poedingbestanddele goed in ’n voedselverwerker. Skep die mengsel
    versigtig uit op die sous in die bak of bakkies.
  4. Bedek die poeding met bakpapier en ’n lagie aluminiumfoelie om die poeding in plek te hou.
  5. Sit ’n bord in ’n kastrol wat groot genoeg is om die bak of bakkies te hou sodat die poeding nie onder aanbrand nie. Maak die kastrol halfvol kokende water en laat sak die poeding/s versigtig daarin. Die helfte van die poedingbakkies moet met water bedek wees. Voeg nog water by indien nodig.
  6. Sit die deksel op en draai die hitte af tot matig. Stoom die poeding vir 1½ uur vir ’n groot poeding en 1 uur vir die kleintjies. Maak seker die watervlak bly dieselfde sodat die poeding nie droogkook nie.
  7. Lig die poeding/s versigtig uit die kastrol en keer op ’n groot opdienbord om of sit voor in die bakkies. Gooi die res van die sjokoladesous oor en sit met dubbeldikroom voor.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

3 days Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

3 days Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

3 days Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

3 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.