kategorieë: KosNagereg

Sjokoladepoeding

Bestanddele

6 klein poedinkies of 1 groot poeding

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) ongesoute botter
  • 75 g (½ k) bruinsuiker
  • 375 ml (1½ k) bruismeel
  • 2 groot eiers
  • 125 ml (½ k) kakaopoeier
  • 125 ml (½ k) melk
  • gerasperde skil van 1 lemoen
  • knypie sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Sjokoladesous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ k) ongesoute botter
  • 125 ml (½ k) bruinsuiker
  • 100 g (1 blok) sjokolade
  • 30 ml (2 e) melk

Metode

  1. Smeer ’n oondvaste 1 liter-poedingbak of 6 x 150 ml-175 mloondvaste bakkies met botter.
  2. Sous: Meng al die bestanddele in ’n glasbak wat op ’n klein kastrol pas. Maak die kastrol halfvol water en verhit oor matige hitte. Roer tot die sous blink en glad is. Gooi 8 eetlepels van die sous in ’n poedingbak, of verdeel tussen die bakkies. Hou eenkant.
  3. Meng al die poedingbestanddele goed in ’n voedselverwerker. Skep die mengsel
    versigtig uit op die sous in die bak of bakkies.
  4. Bedek die poeding met bakpapier en ’n lagie aluminiumfoelie om die poeding in plek te hou.
  5. Sit ’n bord in ’n kastrol wat groot genoeg is om die bak of bakkies te hou sodat die poeding nie onder aanbrand nie. Maak die kastrol halfvol kokende water en laat sak die poeding/s versigtig daarin. Die helfte van die poedingbakkies moet met water bedek wees. Voeg nog water by indien nodig.
  6. Sit die deksel op en draai die hitte af tot matig. Stoom die poeding vir 1½ uur vir ’n groot poeding en 1 uur vir die kleintjies. Maak seker die watervlak bly dieselfde sodat die poeding nie droogkook nie.
  7. Lig die poeding/s versigtig uit die kastrol en keer op ’n groot opdienbord om of sit voor in die bakkies. Gooi die res van die sjokoladesous oor en sit met dubbeldikroom voor.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.