kategorieë: KosNagereg

Sjokolade-yskastert

Genoeg vir 6. Tyd: 30 minute.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 150 ml dubbeldikroom
  • 100 g botter, in blokkies gesny
  • 400 g donkersjokolade, ruweg gekap
  • 150 g gemmerkoekies, gekrummel (nie te fyn)
  • 80 g pistasieneute, grof gekap
  • 125 g (sowat 14) pruimedante, ontpit en in repies gesny
  • kakao om oor te sif

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Smeer ’n vierkantige losboompan van 20 cm x 20 cm met olie.
  2. Smelt die room, botter en sjokolade saam in ’n glasbak oor ’n dubbelkoker. Roer tot glad en glansend.
  3. Gooi die koekies, neute en pruimedante in ’n bak en gooi die sjokolademengsel oor. Meng liggies deur en skep in die pan. Druk dit mooi gelyk en smeer glad met ’n slaplemmes. Laat afkoel. Sit in die yskas tot heeltemal geset.
  4. Keer die tert uit die pan en sif ’n dik laag kakao oor. Sny in 2 cm-stafies en smul!
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.