kategorieë: GebakKos

Sjokolade-piesangbrood

Sjokolade-piesangbrood

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 250 g (1 k) suiker
  • 125 ml (½ k) olie
  • 2 eiers
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 60 ml (¼ k) suurroom
  • 185 g (1 ½ k) meel
  • 250 ml (1 k) fyn gemaakte
  • piesang (±2 – 3 piesangs)
  • 5 ml (1 t) vanieljegeursel
  • 100 g (½ k) sjokoladestukkies

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Verhit die oond tot 180 ºC; spuit ’n broodpannetjie met kleefwerende kossproei.
  2. Klits die olie en suiker saam tot romerig.
  3. Voeg die eiers een vir een by en klits goed na elke byvoeging.
  4. Los die koeksoda in die suurroom op en klits by die eiermengsel.
  5. Vou die meel lepel vir lepel by die eiermengsel in. Voeg die piesang, vanieljegeursel en sjokoladestukkies by en meng goed.
  6. Giet die mengsel in die broodpannetjie en bak vir 45 – 60 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
  7. Laat effens afkoel voor jy die brood sny en met botter voorsit.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

7 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

7 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

11 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

12 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.