kategorieë: GebakKos

Sjokolade-piesangbrood

Sjokolade-piesangbrood

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 250 g (1 k) suiker
  • 125 ml (½ k) olie
  • 2 eiers
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 60 ml (¼ k) suurroom
  • 185 g (1 ½ k) meel
  • 250 ml (1 k) fyn gemaakte
  • piesang (±2 – 3 piesangs)
  • 5 ml (1 t) vanieljegeursel
  • 100 g (½ k) sjokoladestukkies

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Verhit die oond tot 180 ºC; spuit ’n broodpannetjie met kleefwerende kossproei.
  2. Klits die olie en suiker saam tot romerig.
  3. Voeg die eiers een vir een by en klits goed na elke byvoeging.
  4. Los die koeksoda in die suurroom op en klits by die eiermengsel.
  5. Vou die meel lepel vir lepel by die eiermengsel in. Voeg die piesang, vanieljegeursel en sjokoladestukkies by en meng goed.
  6. Giet die mengsel in die broodpannetjie en bak vir 45 – 60 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.
  7. Laat effens afkoel voor jy die brood sny en met botter voorsit.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.