Sitruskolwyntjies
Serves: 16
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 80 ml (1/3 k) ongegeurde avokado-olie en nog 50 ml om die pannetjie te smeer
- 4 eiers, geskei
- 120 ml (8 e) water
- 200 g (400 ml) koekmeel
- 200 g (250 ml) suiker
- 10 ml (2 t) bakpoeier
- ’n knypie sout
- gerasperde skil van een suurlemoen
- Versiering
- 375 ml (1½ k) strooisuiker
- 2 k (500 ml) water
- 2-3 (16 skyfies) lemoene in dun ringe gesny
Instructions
Voorverhit die oond tot 190 °C. Smeer ’n kolwyntjiepannetjie met die ekstra 50 ml avokado-olie.
- Klits die 80 ml avokado-olie en eiergele liggies tot dit net gemeng is. Voeg die water by en meng.
- Sif die koekmeel, 1/3 van die suiker, die bakpoeier en sout saam. Roer by die eiergeelmengsel in en klits vinnig vir 1 min. Hou eenkant.
- Klits die eierwitte tot skuimerig. Voeg die res van die suiker by en klits tot stywe punte vorm. Vou die eierwitmengsel by die beslag in en skep in die voorbereide pannetjies. Bak vir sowat 15-29 min. of tot ligbruin.
- Versiering: Verhit die strooisuiker en water en roer deurentyd tot die suiker opgelos is. Laat vir 5 min. prut - sonder om te roer - tot dit stroperig is. Prut die lemoenringe in die stroop tot sag, sowat 1 uur. Sit ’n skyfie lemoen op elke kolwyntjie en bedruip met die stroop.
Anelle Tewson
Lees Meer
Blitsige roomys
21/11/2024
Makadamiaskywe
19/11/2024