kategorieë: Drankies

Sitrus-geroosterde vis en olywe

Bestanddele
4 dik dorado-filette of 1 sy van ’n geelstert
3 tot 4 eetlepels (45 tot 60ml) olyfolie
Sap van 1 suurlemoen
Sap van 2 lemoene
1/2 tot 3/4 koppie (125 tot 183ml) hoenderaftreksel
Seesout en gemaalde peper
2 knoffelhuisies, fyn gedruk
1 suurlemoen, in baie dun skywe gesny
2 lemoene, in baie dun skywe gesny
20 kalamata-olywe, ontpit
Handvol gekapte platblaarpietersielie, koljander of origanum

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode
Voorverhit die oond tot 200°C.
Plaas die vis op ’n braaipan.
Meng die olyfolie, lemoen- en suurlemoensap asook die speserye en giet oor die vis.
Wissel die snye lemoen en suurlemoen af en laat hulle oorvleuel om al die vis te dek.
Gooi olywe oor, bedrup met ’n bietjie ekstra olyfolie en bak vir 10 tot 15 minute, afhangende van die dikte van die vis.
As alles bietjie vaal of bleek lyk, plaas die vis onder ’n voorverhitte rooster om vinnig te verbruin.
Strooi kruie oor en bedien op rys.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

1 day Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.