kategorieë: Kos

Satay-roerbraai

Gebruik John West se ingemaakte gekapte knoffel, gemmer en rissie om tyd te bespaar.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Satay-sous
60 ml (¼ k) grondboontjiebotter
45 ml (3 e) mangoblatjang
sap van 1 lemmetjie
15 ml (1 e) heuning
30 ml (2 e) sojasous
125 ml (½ k) klappermelk
5 ml (1 t) gekapte knoffel
15 ml (1 e) gekapte gemmer
15 ml (1 e) gekapte rissie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Roerbraai
30 ml (2 e) olyfolie
500 g varkfilet, in dun repies gesny
5-6 sprietuie, gesny
2 hande vol mangetout (jong groenertjies in die peul)
hand vol koljanderblare, gekap + ekstra vir bo-op
125 ml (½ k) rou grondboontjies
30 ml (2 e) swart sesamsaad
500 ml (2 k) gaar jasmynrys

1. Meng die Satay-sous bestanddele saam en geur na smaak. Hou eenkant.
2. Verhit die olie oor hoë hitte in ’n wok of groot braaipan. Braai die varkrepies in 2 sarsies vir 3 min. tot goudbruin en gaar. Geur na smaak.
3. Verlaag die temperatuur, gooi die sataysous oor en roer tot deurwarm. Roer die sprietuie, mangetout, koljanderblaar en grondboontjies deur.
4. Meng die sesamsaad deur die jasmynrys, strooi die res van die koljanderblare oor die roerbraai en sit voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.