Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 15 ml (1 e) olyfolie
• 1 ui, gekap
• 1 prei, gekap
• 2 wortels, gekap
• 4 knoffelhuisies, gekneus
• 25 g droë porcini-sampioene (kry dit by supermarkte soos Checkers en Woolworths)
• 5 ml (1 t) sout
• 500 g sampioene (soos sjiïtake en portobellini), liggies skoongevee en gesny
• Bouquet garni, gemaak van 2 takkies tiemie, 3 salieblare, 2 lourierblare, 2 takies orego en 2 takkies pietersielie
Opdiening
• 250 g gemengde, eksotiese sampioene
• 15 ml (1 e) olyfolie
• sout en gemaalde swartpeper
1 Verhit die olyfolie in ’n groot kastrol en braai die ui oor hoë hitte tot goudkleurig. Voeg die prei, wortels en knoffelhuisies by. Braai vir nog 8-10 min. of tot goudbruin.
2 Voeg die porcini-sampioene, sout, sampioene, 4.5 liter water en bouquet garni by.
3 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 1 uur.
4 Opdiening: Braai die sampioene vinnig oor hoë hitte in die verhitte olyolie, geur met sout en swartpeper. Gooi die sop in ’n sopbakkie en skep die gebraaide sampioene bo-op.
Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…
Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…
Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…
Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…
Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek
Hierdie webwerf gebruik koekies.