kategorieë: Leef gesondGesondheid

#rrWenk: vrieskas is voedsaam

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Pluk jy weer eens vanaand ’n sakkie bevrore groente uit die vrieskas, en nie uit jou organiese groentetuin nie? Wel, moenie skuldig voel nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Dit is ’n feit dat die vriesproses die anti-oksidante daarin ten volle behou. Dit bevat dus net soveel van hierdie kankerweerders as vars groente, die hoofrede waarom jy groente vir jou huismense voorsit.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Wat van die ander vitamiene? Jenny Meyer, dieetkundige van Johannesburg, sê niks kan die voedingswaarde van pas geplukte groente klop nie. “Maar die werklikheid is dat die ‘vars’ groente wat ons in die supermark kry minstens drie dae oud is … indien nie twee weke nie.”

Groente word tipies op die plaas gepluk en verpak, en op die gouste die volgende dag na die sentrale aankoopsentrum vervoer. Dan word dit vervoer na die plaaslike sentrale verspreidingsentrum, van waar dit na jou naaste supermark geneem word. As jy gelukkig is, koop jy dit nog dieselfde dag, maar dan lê dit in die yskas tot jy dit gebruik. En siedaar, jou vars groente is nog ’n hele paar dae ouer.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Daarteenoor word bevrore groente nog dieselfde dag gevries. Hulle bly vir tot 18 maande letterlik een dag oud.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.