kategorieë: GebakKos

Rooswater-en-amandel-koek

Wees op die uitkyk na roosvormige silikoonpannetjies by spesialiteitsbakwinkels.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 225 g (435 ml) bruismeel
  • 5 ml (1 t) bakpoeier
  • ’n knypie sout
  • 100 g gemaalde amandels
  • 125 ml (½ k) strooisuiker
  • 2 eiers
  • 45 ml (3 e) heuning
  • 250 ml (1 k) ongegeurde jogurt
  • 150 ml sonneblomolie
  • gerasperde skil van 1 lemmetjie

Rooswaterstroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 150 ml water
  • 125 ml (½ k) strooisuiker
  • sap van 1 lemmetjie
  • 45 ml (3 e) rooswater

Versiering

  • 50 g pistasieneute
  • ’n hand vol droë of vars roosblare

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer een 22 cm-koekpan.
    Sif die bruismeel, bakpoeier en sout. Roer die strooisuiker en gemaalde amandel by.
  2. Meng die eiers, heuning, ongegeurde jogurt, sonneblomolie en lemmetjieskil. Maak ’n holte in die middel van die gesifte droë bestanddele en voeg die eiermengsel by. Meng met ’n draadklitser tot net gemeng.
  3. Skep die beslag in die voorbereide pan en bak vir 50 min. tot goudbruin of tot ’n toetspen skoon uitkom. Laat die koek vir 20 min. in die pan afkoel.
  4. Rooswaterstroop. Verhit die water en suiker in ’n kastrolletjie oor lae hitte tot die suiker opgelos het.
  5. Voeg die lemmetjiesap by en kook vir 3-5 min. of tot die stroop met die helfte afgekook het. Haal af en laat eenkant afkoel. Voeg die rooswater by die afgekoelde stroop.
  6. Druk met ’n dun toetspen klein gaatjies in die koek en gooi die stroop oor.
  7. Strooi die pistasieneute en roosblare oor die koek.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

24 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

1 day Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.