Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Gebakte kwepers
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }500 ml (2 k) strooisuiker
1 liter (4 k) water
3 middelslagkwepers, geskil en middeldeur gesny
’n halwe stukkie heel kaneel, in stukke gebreek
’n heel stukkie lemoenskil, sowat 1 cm breed
3 naeltjies
1 heel steranys
Ryspoeding
110 g arboriorys (risottorys)
60 ml (¼ k) botter
15 ml (1 e) suiker
1,125 liter (4½ k) melk
60 ml (¼ k) room
60 ml (¼ k) kondensmelk
’n knypie sout
saadjies van 1 vanieljepeul
Voorverhit die oond tot 180°C.
1 Kwepers: Verhit die suiker en water saam oor matige hitte en roer tot die suiker heeltemal opgelos is. Voeg die speserye en kwepers by en kook vir 3-4 uur tot sag en donkerrooi.
2 Rys: Meng al die bestanddele vir die ryspoeding saam in ’n middelslagkastrol.
3 Kook vir sowat 45 min. oor lae hitte tot dit verdik en die rys sag is. Roer deurentyd omdat dit nogal maklik vasbrand.
4 Sit onmiddellik met die kwepers voor. As die poeding afkoel en verdik, voeg 30 ml (2 e) melk by en warm weer stadig op.
In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…
Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…
Deur Jade Rhode As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…
Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld? - Tirsa van Staden Lees…
Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…
Hierdie webwerf gebruik koekies.