• 1 knoffelhuisie, 2 lourierblare en 3 takkies tiemie
• 2,5 ml (½ t) neutmuskaat
• 100 g mozzarella, gerasper
• 250 g mascarponekaas
• 250 g lasagnevelle
• 450 g ricottakaas
• 100 g parmesaan, gerasper
• 100 g mozzarella, gerasper
• 30 g botter
• 250 g eksotiese sampioene
• sout en swartpeper
Instructions
1 Verhit die oond tot 200 °C. 2 Geur die hoender met sout en swartpeper. 3 Verhit die botter en olie in ’n pan oor matige hitte en braai die hoender daarin tot goudkleurig en gaar. Haal uit. 4 Braai die ui en knoffel vir 5 min. in dieselfde pan tot goudbruin en sag. 5 Skep die hoender terug in die pan.
Sous 1 Smelt die botter in ’n kastrol oor matige hitte. Voeg die meel by en roer tot glad. 2 Verhit die melk met die knoffel, lourier en tiemie in ’n ander kastrol oor lae hitte tot die melk net begin prut en nie kook nie. 3 Trek van die hitte af. 4 Voeg die melk by die meel in die ander kastrol en roer totdat die melk begin kook en verdik. 5 Gooi die mozzarella by. 6 Geur met sout, peper en neutmuskaat. 7 Trek van die hitte af en roer die mascarpone deur.
Pak die lasagne 1 Smeer ’n ¼ koppie van die sous in ’n vlak 20 cm x 30 cm- oondpan. Bedek met ’n laag lasagnevelle. 2 Smeer nog ’n ¼ koppie sous oor die lasagne (maak seker jy hou genoeg vir bo-op). Skep die helfte van die hoender daarop. Strooi die helfte van die ricotta- en parmesaankaas oor. 3 Bedek die lasagne met nog ’n ¼ koppie sous. Skep die oorblywende hoender op, gevolg deur die oorblywende ricotta en parmesaan. 4 Sit ’n laag lasagne op, gevolg deur die oorblywende sous. Strooi die mozzarellakaas oor. 5 Bak vir 30-40 min. of tot goudkleurig en gaar. 6 Verhit intussen die botter in ’n pan oor hoë hitte. 7 Braai die sampioene vir 5 -7 min. daarin, of tot goudbruin. 8 Geur met sout en swartpeper. 9 Skep die sampioene op sodra die lasagne uit die oond kom.