Genoeg vir 8
1 Verhit die oond tot 200 °C. Sous Pak die lasagneRomerige hoenderlasagne
Ingredients
Instructions
2 Geur die hoender met sout en swartpeper.
3 Verhit die botter en olie in ’n pan oor matige hitte en braai die hoender daarin tot goudkleurig en gaar. Haal uit.
4 Braai die ui en knoffel vir 5 min. in dieselfde pan tot goudbruin en sag.
5 Skep die hoender terug in die pan.
1 Smelt die botter in ’n kastrol oor matige hitte. Voeg die meel by en roer tot glad.
2 Verhit die melk met die knoffel, lourier en tiemie in ’n ander kastrol oor lae hitte tot die melk net begin prut en nie kook nie.
3 Trek van die hitte af.
4 Voeg die melk by die meel in die ander kastrol en roer totdat die melk begin kook en verdik.
5 Gooi die mozzarella by.
6 Geur met sout, peper en neutmuskaat.
7 Trek van die hitte af en roer die mascarpone deur.
1 Smeer ’n ¼ koppie van die sous in ’n vlak 20 cm x 30 cm- oondpan. Bedek met ’n laag lasagnevelle.
2 Smeer nog ’n ¼ koppie sous oor die lasagne (maak seker jy hou genoeg vir bo-op). Skep die helfte van die hoender daarop. Strooi die helfte van die ricotta- en parmesaankaas oor.
3 Bedek die lasagne met nog ’n ¼ koppie sous. Skep die oorblywende hoender op, gevolg deur die oorblywende ricotta en parmesaan.
4 Sit ’n laag lasagne op, gevolg deur die oorblywende sous. Strooi die mozzarellakaas oor.
5 Bak vir 30-40 min. of tot goudkleurig en gaar.
6 Verhit intussen die botter in ’n pan oor hoë hitte.
7 Braai die sampioene vir 5 -7 min. daarin, of tot goudbruin.
8 Geur met sout en swartpeper.
9 Skep die sampioene op sodra die lasagne uit die oond kom.