RESEP: Osso Bucco

Osso bucco

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

2 kg kalfsvleis

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

½ gewone meel

2 e olyfolie

2 (300 g) uie, fyngekap

2 knoffelhuisies, fyngedruk

½ k droë witwyn

700 g gebottelde passata

1 k beesvleisaftreksel

Gremolata

1 suurlemoen

¾ k  vars pietersielie, gekap

1 knoffelhuisie, fyngedruk

Metode: Skenkels

  1. Voorverhit oond tot 170 °C .
  2. Gooi meel oor kalfsvleis en skud oortollige meel af. Verhit olie in hittebestande skottel oor hoë hitte. Braai kalfsvleis in sarsies tot bruin. Verwyder uit pan.
  3. Braai uie in dieselfde skottel, roer oor matige hitte vir 5 minute of tot sag. Voeg knoffel en wyn by en bring tot kookpunt. Verlaag hitte en laat onbedek prut tot wyn met helfte verminder het.
  4. Gooi passata en beesvleisaftreksel by. Sit kalfsvleis terug in pan en meng met sousmengsel.
  5. Bring tot kookpunt, bedek met deksel of foelie en laat in oond vir 2 uur bak of tot vleis amper van been afval.

Metode:Gremolata

  1. Rasper suurlemoenskil fyn of in dun repies. Gooi saam met pietersielie en knoffel in bak.
  2. Skep gremolata oor osso buco en bedien.

Hooffoto: Aremediasyndication.com.au/magazinefeatures.co.za

Lees nog:

Hoender-en-sampioen-bredie met sagte kluitjies

Vinnige mikrogolfoond-beesvleisbredie

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

2 days Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

2 days Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

2 days Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.