RESEP: Osso Bucco

Osso bucco

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

2 kg kalfsvleis

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

½ gewone meel

2 e olyfolie

2 (300 g) uie, fyngekap

2 knoffelhuisies, fyngedruk

½ k droë witwyn

700 g gebottelde passata

1 k beesvleisaftreksel

Gremolata

1 suurlemoen

¾ k  vars pietersielie, gekap

1 knoffelhuisie, fyngedruk

Metode: Skenkels

  1. Voorverhit oond tot 170 °C .
  2. Gooi meel oor kalfsvleis en skud oortollige meel af. Verhit olie in hittebestande skottel oor hoë hitte. Braai kalfsvleis in sarsies tot bruin. Verwyder uit pan.
  3. Braai uie in dieselfde skottel, roer oor matige hitte vir 5 minute of tot sag. Voeg knoffel en wyn by en bring tot kookpunt. Verlaag hitte en laat onbedek prut tot wyn met helfte verminder het.
  4. Gooi passata en beesvleisaftreksel by. Sit kalfsvleis terug in pan en meng met sousmengsel.
  5. Bring tot kookpunt, bedek met deksel of foelie en laat in oond vir 2 uur bak of tot vleis amper van been afval.

Metode:Gremolata

  1. Rasper suurlemoenskil fyn of in dun repies. Gooi saam met pietersielie en knoffel in bak.
  2. Skep gremolata oor osso buco en bedien.

Hooffoto: Aremediasyndication.com.au/magazinefeatures.co.za

Lees nog:

Hoender-en-sampioen-bredie met sagte kluitjies

Vinnige mikrogolfoond-beesvleisbredie

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

2 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.