Rafeltjiesvarkvleis in sagte tacos met taco-piekels
Deur Vickie de Beer. Foto’s: Lee Schwagele, CRPhotographic
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Ingredients
- Genoeg vir 6
- • 30 ml (2 e) olyfolie
- • 2 kg heel ontbeende varknek
- • sout en swartpeper
- • 125 ml (½ k) lemmetjiesap
- • 80 ml (⅓ k) lemoensap
- • 8 knoffelhuisies, fyn gekap
- • 10 ml (2 t) paprika
- 10 ml (2 t) komynsaad, fyn gemaal
- • 5 ml (1 t) koljander-saad, fyn gemaal
- • 5 ml (1 t) wonderpeper
- • 1 kaneelstokkie
-
- Tacos en sous
- Sous
- • Verwerk 1 avokado, geskil en ontpit
- • 250 ml (1 k) Amasi
- • ’n klein handjie vol koljanderblare en die sap van 1 lemmetjie tot glad.
- • Geur met sout en swartpeper.
- 1 Verbruin 6 klein tortillas alkant in ’n bietjie olyfolie in ’n kleefwerende pan tot goudkleurig en bros (moet steeds kan buig).
- Vleis
- 1 Verhit die olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
- 2 Geur die vleis met sout en swartpeper.
- 3 Braai vir 5 min. aan elke kant of tot goudkleurig.
- 4 Voeg die lemmetjie- en lemoensap by.
- 5 Verlaag die hitte en sit die deksel op. Stowe vir 3 uur.
- 6 Draai die vleis elke 30 min. om.
- 7 Voeg die knoffel, paprika, komyn, koljander, wonderpeper en kaneel by en kook vir nog 20 min.
- 8 Trek van die hitte af en trek die vleis in die sous met ’n vurk uitmekaar.
-
- Laat elkeen sy eie tacos maak
- 1 Vou die tortilla dubbel in die palm van jou hand en vul met die varkvleis.
- 2 Skep piekels bo-op, gevolg deur skeppies van die taco-sous en smul!
-
- Taco-piekels
- Genoeg vir 1 x 500 ml-fles
- Resep: www.evakolenko.com
- Pekelmengsel
- • 125 ml (½ k) suiker
- • 125 ml (½ k) appelasyn
- • 60 ml (¼ k) rooiwynasyn
- • 2 bossies radyse, in dun ringe gesny
- • 3 wortels, in dun ringe gesny
- • ½ groen jalapeño, in dun ringe gesny
- • hand vol koljanderblare, fyn gekap
- • sout en peper
- Piekels
- 1 Meng die suiker en asyn in ’n kastrolletjie en bring oor lae hitte tot kookpunt.
- 2 Laat prut saggies tot die suiker heeltemal gesmelt het.
- 3 Trek van die hitte af en laat heeltemal afkoel.
- 4 Meng die radyse, wortels, jalepeño, koljanderblare en sout in ’n middelslagbak.
- 5 Vul die fles met die groente en bedek met die piekelmengsel.
- 6 Maak met ’n deksel toe wat dig seël en hou vir 2-3 dae by kamer-temperatuur.
- 7 Sodra die vloeistof begin borrel, weet jy gisting het plaasgevind.
- 8 Sit die piekels dan in die yskas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Onlangse plasings
Daar is baie maniere en wenke om vetplante te laat gedy. Hier is nege wenke…
As Karlien van Jaarsveld die horlosie kon terugdraai, sou sy dieselfde keuses gemaak het, want…
Resep: 'Dairy Gives You Go' Bestanddele 2 koppies koekmeel ¾ koppie Amasi ¼…
28-dag oefenprogram vir beginner-fietsryers deur Salomé Delport. Hooffoto: zozzzzo/istock images As jy na veertig begin…
Ek het my verhouding met kos verander en jy sal nie glo wat volgende gebeur…
Hy is in 1989 op Springbok gebore en hierdie uitsonderlike deel van ons land was…
Hierdie webwerf gebruik koekies.