kategorieë: GebakKos

Pruim-en-amandel-tert

Resep deur Zola Nene vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 tot 8 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Pruime

6 ryp pruime, gehalveer

30 ml (2 e) strooisuiker

½ k (125 ml) water

Tert

125 ml (½ k) strooisuiker

200 g botter, saggemaak

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 groot eiers, geklop

60 ml (¼ k) bruismeel

375 ml (1½ k) amandels, fyngemaak

Vanieljejogurt (opsioneel)

500 g gewone jogurt

30 ml (2 e) versiersuiker

10 ml (2 t) vanieljepasta

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C.

1. Plaas pruime, gesnyde kant bo, in oondbak en strooi suiker en water oor.

2. Plaas in oond en rooster vir 20 minute tot pruime sag is.

3. Spuit tertpan met los boom.

4. In groot bak, verroom botter, suiker en vanielje tot lig en donsig.

5. Klop eiers een-vir-een by.

6. Meng bruismeel en amandels saam. Vou bottermengsel in.

7. Giet mengsel in pan en rangskik pruime bo-op, gesnyde kant na bo.

8. Bak tert vir 45 minute of tot kante goudbruin verkleur.

9. Verwyder van oond en Laat vir 15 minute afkoel. Haal tert uit pan om heeltemal af te koel.

10. Meng jogurt, versiersuiker en vanielje saam. Sit dit saam met die tert voor en strooi ’n bietjie strooisuiker oor.

Lees ook: Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.