kategorieë: GebakKos

Pruim-en-amandel-tert

Resep deur Zola Nene vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 tot 8 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Pruime

6 ryp pruime, gehalveer

30 ml (2 e) strooisuiker

½ k (125 ml) water

Tert

125 ml (½ k) strooisuiker

200 g botter, saggemaak

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 groot eiers, geklop

60 ml (¼ k) bruismeel

375 ml (1½ k) amandels, fyngemaak

Vanieljejogurt (opsioneel)

500 g gewone jogurt

30 ml (2 e) versiersuiker

10 ml (2 t) vanieljepasta

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C.

1. Plaas pruime, gesnyde kant bo, in oondbak en strooi suiker en water oor.

2. Plaas in oond en rooster vir 20 minute tot pruime sag is.

3. Spuit tertpan met los boom.

4. In groot bak, verroom botter, suiker en vanielje tot lig en donsig.

5. Klop eiers een-vir-een by.

6. Meng bruismeel en amandels saam. Vou bottermengsel in.

7. Giet mengsel in pan en rangskik pruime bo-op, gesnyde kant na bo.

8. Bak tert vir 45 minute of tot kante goudbruin verkleur.

9. Verwyder van oond en Laat vir 15 minute afkoel. Haal tert uit pan om heeltemal af te koel.

10. Meng jogurt, versiersuiker en vanielje saam. Sit dit saam met die tert voor en strooi ’n bietjie strooisuiker oor.

Lees ook: Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.