kategorieë: GebakKos

Pruim-en-amandel-tert

Resep deur Zola Nene vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 tot 8 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Pruime

6 ryp pruime, gehalveer

30 ml (2 e) strooisuiker

½ k (125 ml) water

Tert

125 ml (½ k) strooisuiker

200 g botter, saggemaak

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 groot eiers, geklop

60 ml (¼ k) bruismeel

375 ml (1½ k) amandels, fyngemaak

Vanieljejogurt (opsioneel)

500 g gewone jogurt

30 ml (2 e) versiersuiker

10 ml (2 t) vanieljepasta

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C.

1. Plaas pruime, gesnyde kant bo, in oondbak en strooi suiker en water oor.

2. Plaas in oond en rooster vir 20 minute tot pruime sag is.

3. Spuit tertpan met los boom.

4. In groot bak, verroom botter, suiker en vanielje tot lig en donsig.

5. Klop eiers een-vir-een by.

6. Meng bruismeel en amandels saam. Vou bottermengsel in.

7. Giet mengsel in pan en rangskik pruime bo-op, gesnyde kant na bo.

8. Bak tert vir 45 minute of tot kante goudbruin verkleur.

9. Verwyder van oond en Laat vir 15 minute afkoel. Haal tert uit pan om heeltemal af te koel.

10. Meng jogurt, versiersuiker en vanielje saam. Sit dit saam met die tert voor en strooi ’n bietjie strooisuiker oor.

Lees ook: Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

2 hours Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

3 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

3 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

3 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

4 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

4 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.