kategorieë: Kos

Pofpannekoeke

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 50 g botter
  • 4 appels, geskil en in kwarte gesny
  • 45 ml (3 e) bruinsuiker
  • 5 ml (1 t) vanieljegeursel
  • 15 ml (1 e) suurlemoensap
  • 125 ml (½ k) bloubessies
  • 125 ml (½ k) frambose
  • 90 g meel
  • gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • 30 ml (2 e) suiker
  • ’n knypie sout
  • 4 eiers, geskei
  • 180 ml (¾ k) melk
  • 125 ml (½ k) mascarponekaas vir die opdiening
  • heuning om bo-oor te drup

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 220 °C. Ons het die pofpannekoeke in emaljeborde gebak, maar jy kan hulle ook in ’n oondvaste pan bak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Smelt die botter in ’n middelslagpan. Voeg die appels by en braai vir 5 min. tot die skywe kleur kry. Voeg die bruinsuiker, vanieljegeursel en suurlemoensap by en braai verder oor lae hitte tot goudkleurig.
  2. Voeg die bloubessies en frambose by en roer deur die warm stroop. Hou eenkant.
  3. Meng die meel, suurlemoenskil, suiker en sout saam en maak ’n holte in die middel. Klop die eiergele en melk liggies saam en voeg stadig by die meel. Roer tot glad.
  4. Klop die eierwitte tot stywe punte vorm en vou liggies by die mengsel in.
  5. Verdeel die beslag tussen die 4 verhitte emaljeborde. Skep van die gekaramelliseerde vrugte bo-oor elk en bak vir 10-15 min. of tot goudkleurig en gepof.

Lees meer: Slaai met vrugte, parmaham & fetakaas

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

1 day Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.