kategorieë: GebakKos

Pistasieneut-en-bosbessie-nougat

Genoeg vir 5 stafies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 velle ryspapier
  • 125 ml (½ k) heuning
  • 290 g (1 ¹⁄³ k) strooisuiker
  • 30 ml (2 e) water
  • 2 eierwitte
  • 250 ml (1 k) pistasieneute, afgedop
  • 250 ml (1 k) gedroogde
  • bosbessies

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Spuit ’n 15 cm- vierkantige koekpan met kleefwerende kossproei. Sny die ryspapier so groot soos die pannetjie.

  1. Meng die heuning, suiker en water in ’n kastrolletjie.
  2. Roer oor matige hitte tot die suiker opgelos is. (Moenie dat die stroop kook voor die suiker nie heeltemal opgelos is nie.)
  3. Kook die stroop vir sowat 10 min. (maar moenie roer nie) of tot dit die hardekraak-stadium (164 ˚C) op ’n suikertermometer bereik.
  4. Klits die eierwitte in ’n hittebestande bak. Voeg die stroop geleidelik by die eierwitte terwyl jy deurentyd klits.
  5. Klits tot die mengsel dik en blink is.
  6. Roer die pistasieneute en bosbessies by.
  7. Skep die mengsel vinnig in die voorbereide koekpan. Sprei uit oor die hele pan. Sit die tweede stuk ryspapier bo-op.
  8. Laat staan vir sowat 2 uur.
  9. Doop jou mes in versiersuiker of mielieblom en sny in ewe groot stafies.

Kookkunsie

Sodra die neute en bessies ingeroer is, moet jy dit dadelik in die pan skep en uitsprei, want dit set baie vinnig.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Nare bedmaats: Raad vir stofmyte

Nare bedmaats: Raad vir stofmyte deur Anet Schoeman. Hooffoto: iStock/fongleon356   As jy volgende keer tussen…

7 hours Gelede

Sensitiwiteit: ’n Gawe of ’n vloek?

Sensitiwiteit is nie ’n swakheid of iets wat reggemaak moet word nie. Dis iets wat…

9 hours Gelede

Bob Martin se virtuele portaal vir troeteldierversorging

Soms is dit moeilik om die ouer van ’n troeteldier te wees, veral wanneer dit…

9 hours Gelede

Wat soek ‘Kokkedoor: Son & See’ se beoordelaars? Sjef Yolani Abrahams vertel

Die passievolle kos-entoesias Yolani Abrahams (32) is saam met Herman Lensing een van die beoordelaars…

12 hours Gelede

Dié ekspo in Pretoria bied iets aan vir die hele familie – Dis Outdoor X tyd

Vanaf 30 Mei tot 1 Junie, vind dié ekspo plaas by Idlewild Country Estate, net…

13 hours Gelede

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.