Piesangbrood resep deur Vickie de Beer. Foto: Michael le Grange
Piesangbrood
Serves: 1 groot brood
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 45 ml (3 e) sagte bruinsuiker
- 30 g (1⁄3 pakkie) gevlokte amandels
- 250 ml (1 k) suurroom
- 5 ml (1 t) koeksoda
- 110 ml (1⁄3 k + 2 e) gesmelte botter
- 250 ml (1 k) strooisuiker
- 2 eiers, geklop
- 420 ml (1½ k + 3 e) koekmeel
- 5 ml (1 t) bakpoeier
- 5 ml (1 t) fyn kaneel
- 250 g (sowat 2) ryp piesangs, fyn gedruk
Instructions
Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer ’n 12 cm x 22 cm-broodpan met bakpapier uit.
1 Meng die bruinsuiker en amandels en hou eenkant.
2 Meng die suurroom en koeksoda en laat staan vir 5 min. Meng dan die botter, strooisuiker en eiers by. 3 Sif die meel, bakpoeier en kaneel saam en meng deur die nat bestanddele. Meng die piesangs deur.
4 Gooi die mengsel in die broodpan en strooi die amandelmengsel bo-oor. 5 Bak vir 1¼ uur of tot ’n toetspen skoon uitkom. Laat in die pan afkoel. Die broodjie kraak bo-op - so moenie bekommerd wees nie.
Catherine Schenck
Lees Meer
Waatlemoen-pizza met gebraaide feta
15/11/2024
Amandeltruffels
12/11/2024