kategorieë: GebakKos

Petite Charlotte

Deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  1. Maak een hoeveelheid van die basiese sponskoekresep.
  2. Spuit 2 rolkoekpanne met kleefwerende kossproei. Verdeel die koek-beslag daarin en bak vir 12 min. of tot gaar.
  3. Laat afkoel en sny 24 sirkels met ’n deursnee van 7 cm uit die koek.
  4. Maak die basiese bakkersvla (resep onder).
  5. Voer twaalf 6 cm- losboomkoekpannetjies met twaalf koeksirkels uit.
  6. Vul tot byna bo met die bakkersvla en sit ’n koeksirkel bo-op.
  7. Laat set in die yskas. Sny intussen 36 vingerkoekies middeldeur.
  8. Haal een charlotte op ’n slag uit die pannetjies en pak die vingerkoekies in ’n ring daarom (die vla sal dit laat plak).
  9. Bind ’n lint om om die koekie stewig te hou.
  10. Vul die bokant met nog ’n bietjie bakkersvla en vars frambose.

Basiese bakkersvla (crème pâtissière)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 500 ml

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 40 g koekmeel
  • 120 g suiker
  • 300 ml melk
  • 4 eiergele
  • 5 ml vanieljegeursel
  • 20 g botter
  1. Sif die meel en suiker saam en hou eenkant.
  2. Klits 60 ml van die melk en die eiergele saam. Gooi die meelmengsel by en klits tot glad.
  3. Verhit die res van die melk oor lae hitte tot dit net begin kook.
  4. Gooi ’n derde van die warm melk by die eiermengsel en meng goed. Gooi alles terug by die verhitte melk en roer goed.
  5. Roer deurentyd tot die mengsel dik word. Kook vir 1 min. en roer steeds, want die vla kan maklik aanbrand.
  6. Gooi die vanieljegeursel by en roer goed.
  7. Skep uit en bedek die houer met kleefplastiek sodat die vla nie ’n vel maak nie.
  8. Laat afkoel en hou in die yskas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson
Tags: recipes

Onlangse plasings

Pretoria FM: Hoofstuk twee van ‘Die Storie van Afrikaanse Musiek’ op pad weens gewildheid

Hierdie en vele ander verhale word opgediep in die tweede reeks van Die Storie van…

14 hours Gelede

Ontmoet die vroue wat ons Proteas uitgeboul het

Nadat die Proteas Saterdag die Engeland-span met sewe paaltjies in Karatsji oorrompel het, is Suid-Afrikaners…

16 hours Gelede

SANBI bied gratis toegang tot botaniese tuine vir Nasionale Tuineweek!

Hooffoto: Facebook/Kirstenbosch Nasionale Botaniese Tuin     Die Suid-Afrikaanse Nasionale Biodiversiteitsinstituut (SANBI) bied hierdie Maart…

2 days Gelede

Die romerigste, lekkerste polenta

Polenta is grof gemaalde geelmieliemeel en word veral in Italiaanse kookkuns gebruik. Dis ook wonderlike…

2 days Gelede

Gordelroos: Wat jy moet weet

Deur Mariette Snyman    As jy of iemand na aan jou gordelroos – ook bekend…

2 days Gelede

Wiskunde & die wrede werklikheid

Baie kinders spartel met wiskunde, en wanneer daar druk op hulle geplaas word om te…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.