kategorieë: GebakKos

Petite Charlotte

Deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  1. Maak een hoeveelheid van die basiese sponskoekresep.
  2. Spuit 2 rolkoekpanne met kleefwerende kossproei. Verdeel die koek-beslag daarin en bak vir 12 min. of tot gaar.
  3. Laat afkoel en sny 24 sirkels met ’n deursnee van 7 cm uit die koek.
  4. Maak die basiese bakkersvla (resep onder).
  5. Voer twaalf 6 cm- losboomkoekpannetjies met twaalf koeksirkels uit.
  6. Vul tot byna bo met die bakkersvla en sit ’n koeksirkel bo-op.
  7. Laat set in die yskas. Sny intussen 36 vingerkoekies middeldeur.
  8. Haal een charlotte op ’n slag uit die pannetjies en pak die vingerkoekies in ’n ring daarom (die vla sal dit laat plak).
  9. Bind ’n lint om om die koekie stewig te hou.
  10. Vul die bokant met nog ’n bietjie bakkersvla en vars frambose.

Basiese bakkersvla (crème pâtissière)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 500 ml

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 40 g koekmeel
  • 120 g suiker
  • 300 ml melk
  • 4 eiergele
  • 5 ml vanieljegeursel
  • 20 g botter
  1. Sif die meel en suiker saam en hou eenkant.
  2. Klits 60 ml van die melk en die eiergele saam. Gooi die meelmengsel by en klits tot glad.
  3. Verhit die res van die melk oor lae hitte tot dit net begin kook.
  4. Gooi ’n derde van die warm melk by die eiermengsel en meng goed. Gooi alles terug by die verhitte melk en roer goed.
  5. Roer deurentyd tot die mengsel dik word. Kook vir 1 min. en roer steeds, want die vla kan maklik aanbrand.
  6. Gooi die vanieljegeursel by en roer goed.
  7. Skep uit en bedek die houer met kleefplastiek sodat die vla nie ’n vel maak nie.
  8. Laat afkoel en hou in die yskas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson
Tags: recipes

Onlangse plasings

5 mites oor olyfolie

Moenie hierdie 5 mites oor olyfolie glo nie: Ingevoerde olyfolie is beter as Suid-Afrikaanse olyfolie…

11 hours Gelede

Gebakte vis in geurige tamatiesous

Gebakte vis in geurige tamatiesous Lees ook: RESEP: Armand Aucamp se witvis met vanieljesous van Tahiti…

11 hours Gelede

Tamatieroomsop met kaasroosterbroodjies

Hierdie lekker resep vir tamatiesop is ideaal vir ’n vinnige aandete in die middel van…

12 hours Gelede

Lekker opskiet eet-ervaring by Vergelegen

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en Vergelegen Die historiese landgoed, Vergelegen op Somerset-Wes, het…

13 hours Gelede

Vinnige lamskerrie

Vinnige lamskerrie 4 porsies Bestanddele: 1 ui, fyngekap 100 g kerriepasta 1 kg lamsvleis, in…

15 hours Gelede

Kry só jou tuin reg in Julie

Julie: Doen dit in die tuin     1. Snoei rose teen einde Julie of…

15 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.