Deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
- Maak een hoeveelheid van die basiese sponskoekresep.
- Spuit 2 rolkoekpanne met kleefwerende kossproei. Verdeel die koek-beslag daarin en bak vir 12 min. of tot gaar.
- Laat afkoel en sny 24 sirkels met ’n deursnee van 7 cm uit die koek.
- Maak die basiese bakkersvla (resep onder).
- Voer twaalf 6 cm- losboomkoekpannetjies met twaalf koeksirkels uit.
- Vul tot byna bo met die bakkersvla en sit ’n koeksirkel bo-op.
- Laat set in die yskas. Sny intussen 36 vingerkoekies middeldeur.
- Haal een charlotte op ’n slag uit die pannetjies en pak die vingerkoekies in ’n ring daarom (die vla sal dit laat plak).
- Bind ’n lint om om die koekie stewig te hou.
- Vul die bokant met nog ’n bietjie bakkersvla en vars frambose.
Basiese bakkersvla (crème pâtissière)
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 500 ml
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
- 40 g koekmeel
- 120 g suiker
- 300 ml melk
- 4 eiergele
- 5 ml vanieljegeursel
- 20 g botter
- Sif die meel en suiker saam en hou eenkant.
- Klits 60 ml van die melk en die eiergele saam. Gooi die meelmengsel by en klits tot glad.
- Verhit die res van die melk oor lae hitte tot dit net begin kook.
- Gooi ’n derde van die warm melk by die eiermengsel en meng goed. Gooi alles terug by die verhitte melk en roer goed.
- Roer deurentyd tot die mengsel dik word. Kook vir 1 min. en roer steeds, want die vla kan maklik aanbrand.
- Gooi die vanieljegeursel by en roer goed.
- Skep uit en bedek die houer met kleefplastiek sodat die vla nie ’n vel maak nie.
- Laat afkoel en hou in die yskas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Onlangse plasings
MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…
Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…
Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…
Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.
Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…
Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…
Hierdie webwerf gebruik koekies.