kategorieë: GebakKos

Petite Charlotte

Deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  1. Maak een hoeveelheid van die basiese sponskoekresep.
  2. Spuit 2 rolkoekpanne met kleefwerende kossproei. Verdeel die koek-beslag daarin en bak vir 12 min. of tot gaar.
  3. Laat afkoel en sny 24 sirkels met ’n deursnee van 7 cm uit die koek.
  4. Maak die basiese bakkersvla (resep onder).
  5. Voer twaalf 6 cm- losboomkoekpannetjies met twaalf koeksirkels uit.
  6. Vul tot byna bo met die bakkersvla en sit ’n koeksirkel bo-op.
  7. Laat set in die yskas. Sny intussen 36 vingerkoekies middeldeur.
  8. Haal een charlotte op ’n slag uit die pannetjies en pak die vingerkoekies in ’n ring daarom (die vla sal dit laat plak).
  9. Bind ’n lint om om die koekie stewig te hou.
  10. Vul die bokant met nog ’n bietjie bakkersvla en vars frambose.

Basiese bakkersvla (crème pâtissière)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 500 ml

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 40 g koekmeel
  • 120 g suiker
  • 300 ml melk
  • 4 eiergele
  • 5 ml vanieljegeursel
  • 20 g botter
  1. Sif die meel en suiker saam en hou eenkant.
  2. Klits 60 ml van die melk en die eiergele saam. Gooi die meelmengsel by en klits tot glad.
  3. Verhit die res van die melk oor lae hitte tot dit net begin kook.
  4. Gooi ’n derde van die warm melk by die eiermengsel en meng goed. Gooi alles terug by die verhitte melk en roer goed.
  5. Roer deurentyd tot die mengsel dik word. Kook vir 1 min. en roer steeds, want die vla kan maklik aanbrand.
  6. Gooi die vanieljegeursel by en roer goed.
  7. Skep uit en bedek die houer met kleefplastiek sodat die vla nie ’n vel maak nie.
  8. Laat afkoel en hou in die yskas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson
Tags: recipes

Onlangse plasings

Die groot gemis: Hier’s wat jy moet weet as jy sukkel om swanger te raak

Deur Christa Swanepoel Dis ’n diep hartseer wat menige vrou ervaar. Elke maand, vir twee…

7 hours Gelede

Korslose hamquiches

Hierdie korslose hamquiches smaak heerlik én is laekoolhidraat!

9 hours Gelede

Jou somer-opknapgids vir jou tuin

Hier is ’n paar doeltreffende idees om plante gesond, mooi en goed gestruktureer te laat…

1 day Gelede

‘Kyk wie praat’: De Klerk en sy klitse keer terug na kykNET!

Berei jouself voor vir ’n lekkerlag-saamkuiersessie tydens die vierde seisoen van kykNET se vermaaklike Kyk…

1 day Gelede

Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak

Die vlieg is seker een van die mees onwelkome kuiergaste. In Suid-Afrikaners word vliegplae deur…

1 day Gelede

Bo-Kaap se bobaas-kok André Hill deel sy gunsteling-resep vir Valentynsdag

Aan die stuur van die Radisson RED Waterfront se opwindende kulinêre toneel is Uitvoerende Sjef…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.