kategorieë: KosNageregSomerkos

Perske-en-bessie-krummel

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 6 perskes, middeldeur gesny, pitte uitgehaal
• 30 ml (2 e) versuikerde gemmer in stroop, gekap
• 45 g botter, gesmelt
• 80 ml (⅓ k) esdoring- of gouestroop
• 250 g aarbeie
• 375 ml (1½ k) hawermout
• 30 g (½ k) gevlokte amandels
• 50 g (½ k) pekanneute
• 100 g pistasieneute
• 20 g pampoensaad
• 20 g gevlokte klapper
• 45 ml (3 e) giers (millet)
• 45 ml (3 e) bokwiet (buckwheat)
• 10 ml (2 t) fyn kaneel
• 5 ml (1 t) fyn gemmer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.
1 Voer ’n middelslag-bakplaat met bakpapier uit.
2 Meng die gemmer, botter en esdoring-stroop in ’n bakkie. Hou eenkant.
3 Meng ’n ¼ van die bottermengsel saam met die perskes in ’n mengbak.
4 Skep die perskes op die voorbereide bakplaat en bak vir 15 min.
5 Voeg die aarbeie by die perskes en bak vir nog 10 min.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Krummellaag
6 Meng die hawermout, amandels, pekan-en pistasieneute, pampoensaad, klapper, giers, kaneel, bokwiet en gemmer in ’n mengbak.
7 Voeg die oorblywende bottermengsel by en meng deur.
8 Gooi die krummellaag oor die perskes en aarbeie.
9 Bak vir nog 10-15 min. of tot goudkleurig. Sit met mascarpone-room voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘The Mommy Club’ se Johandri: “As dit soos hoërskooldrama voel, hou ek my afstand”

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Nuwe herfsspyskaart by Creation is meer as kos en wyn

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts     Creation het ook pas by die Eat…

2 days Gelede

Koek met sjokolade en souterige karamel

Lewer 1 groot koek   Bestanddele   Karamel met sout 200 g suiker 60 ml…

2 days Gelede

Vyf vrae aan Anna Davel oor Suidoosterfees se ‘Konsert van Hoop’

Die 22ste Suidoosterfees word ingelui deur ’n indrukwekkende konsert van populêre en klassieke musiek. Anna…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Kristen Raath oor ‘Niggies’ en ma-wees op skerm

Hooffoto: Stavros Cassapis   Sedert die eerste episode van Niggies op kykNET uitgesaai is, het…

2 days Gelede

PAS BEKEND | Nuwe kykNET-reeks verken dramas en intriges van nuuskantoor

Adri Joubert was vir twee dekades die koel, kalm, gerusstellende gesig en stem van die…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.