kategorieë: Nuut & NouKos

Persiese pruime in brandewyn bedek met Ricotta-kaas

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 8 ryp pers pruime
• 250 ml (1 k) sagte bruinsuiker
• 125 ml (1/2 k) botter
• 200 g  ricotta
• ’n handjievol pistasieneute
• granaatpitte om te versier
• kruisementblare
• 125 ml (1/2 k) gedroogde bosbessies
• 1 vanieljepeul
• 250 ml (1 k) brandewyn
• 4 steranys
• 8 naeltjies
• 2 rooi brandrissies
• 8 kardamompeule
• 4 heel piment (all spice)
• 2 kaneelstokkies (gebreek)
• 15 ml (1 e) koljandersade
• 5 ml (1 t) komynsaad
• 2,5 ml (½ t) sumac

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Voeg al die speserye in ’n swaarboompan, kook tot geurig. Haal uit die pan en sit die helfte van die speserye in ’n speserymaler, maal fyn en sif. Hou die ander helfte van die speserye heel.
2. Smelt die botter in dieselfde pan en voeg die bruinsuiker by. Voeg al die speserye by, heel en gemaal, sodra die suiker gesmelt het. Prut en voeg die pruime by. Laat dit stadig kook, roer nou en dan.
3. Voeg die brandewyn, bosbessies en vanieljepeul by en roer. Prut vir 5-10 min. Verwyder van die hitte.
4. Laat staan vir ’n paar uur sodat die geure kan ontwikkel.
5. Plaas die pruime in ’n oondbak, krummel die ricotta bo-op. Plaas onder die roosterelement van die oond vir 10 min.
6. Strooi met pistasieneute, granaatpitte en kruiementblare.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Van Ryn’s 20 Jaar

Proenotas
• Rosyntjies, gedroogde pruimedante en ’n subtiele karakter van port op die neus, gevolg deur okkerneute, speserye en ’n tikkie eikehout op die palet. ’n Ryk en dekadente brandewyn.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

21 hours Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

22 hours Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

1 day Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

2 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

2 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.