kategorieë: Nuut & NouKos

Persiese pruime in brandewyn bedek met Ricotta-kaas

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 8 ryp pers pruime
• 250 ml (1 k) sagte bruinsuiker
• 125 ml (1/2 k) botter
• 200 g  ricotta
• ’n handjievol pistasieneute
• granaatpitte om te versier
• kruisementblare
• 125 ml (1/2 k) gedroogde bosbessies
• 1 vanieljepeul
• 250 ml (1 k) brandewyn
• 4 steranys
• 8 naeltjies
• 2 rooi brandrissies
• 8 kardamompeule
• 4 heel piment (all spice)
• 2 kaneelstokkies (gebreek)
• 15 ml (1 e) koljandersade
• 5 ml (1 t) komynsaad
• 2,5 ml (½ t) sumac

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Voeg al die speserye in ’n swaarboompan, kook tot geurig. Haal uit die pan en sit die helfte van die speserye in ’n speserymaler, maal fyn en sif. Hou die ander helfte van die speserye heel.
2. Smelt die botter in dieselfde pan en voeg die bruinsuiker by. Voeg al die speserye by, heel en gemaal, sodra die suiker gesmelt het. Prut en voeg die pruime by. Laat dit stadig kook, roer nou en dan.
3. Voeg die brandewyn, bosbessies en vanieljepeul by en roer. Prut vir 5-10 min. Verwyder van die hitte.
4. Laat staan vir ’n paar uur sodat die geure kan ontwikkel.
5. Plaas die pruime in ’n oondbak, krummel die ricotta bo-op. Plaas onder die roosterelement van die oond vir 10 min.
6. Strooi met pistasieneute, granaatpitte en kruiementblare.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Van Ryn’s 20 Jaar

Proenotas
• Rosyntjies, gedroogde pruimedante en ’n subtiele karakter van port op die neus, gevolg deur okkerneute, speserye en ’n tikkie eikehout op die palet. ’n Ryk en dekadente brandewyn.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

1 day Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.