Peri-peri hoender

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 1,8 kg hoender
  • 60 ml (¼ k) olyfolie
  • 15 ml (1 e) fyn gekapte knoffel
  • 15 ml (1 e) gerookte paprika
  • hand vol tiemie, fyn gekap
  • 3 klein rooi brandrissies, fyn gekap
  • 30 ml (2 e) rooiwynasyn
  • 5 ml (1 t) sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Werk op ’n skoon werkvlak.
  2. Sny die borsbeen van die hoender uit. Draai die hoender om en druk dit met die palm van jou hand plat tot die karkas heeltemal oopgevlek is.
  3. Meng die olyfolie, knoffel, gerookte paprika, tiemie, brandrissie, rooiwynasyn en sout.
  4. Smeer die hoender met die marinade en laat dit vir 4 uur marineer.
  5. Maak ’n vuur tot jy genoeg matige kole het. Skuif die kole eenkant toe en braai die hoender oor die indirekte hitte vir 1 uur en 20 min.
  6. Draai die hoender elke 20 min. om en rooster tot goudkleurig en gaar.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Oscars-trend: Skitterende neutrale

Foto's: Getty Images     Die Oscar-toekennings is die grootste aand op die Hollywood-kalender, en…

9 hours Gelede

Neem jou fiksheid na die volgende vlak: 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak

Hier is 10 maniere om jou meer gemotiveerd te maak om te oefen:    Oefen…

3 days Gelede

Viva Italia!-potjie

Genoeg vir 6     Bestanddele   60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie sout…

3 days Gelede

Drama-waarskuwing vir ‘Suidooster’ dié herfs

Dis herfstyd in die Kaap en met hierdie seisoensverandering waai die winde van verandering baie…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae met Laura-Lee Mostert oor haar droomrol in ‘Binnelanders’

Jy herken waarskynlik Laura-Lee Mostert vir haar komiese talent as die flambojante drama-onderwyseres, Driena, in…

3 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Potjie-roer-my-nie se wenners gesels oor vaalkos en ’n molpot

In die vierde episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se koswerklikheidsreeks waar vlamme en…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.