kategorieë: GebakKos

Patattert

Patattert. Stilering en toets: Vickie de Beer. Kosassistent: Nicola Basson. Foto: Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

Vir een groot tert

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg

  • 250 g (450 ml) koekmeelblom
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 150 g (175 ml) koue botter
  • 35 ml (±2 e) koue, sterk rooibostee
  • 15 ml (1 e) strooisuiker
  • 50 g (’n halwe pakkie) okkerneute of pekanneute, gekap
  • 1 eiergeel

Vulsel

  • 125 ml (½ k) sagte bruinsuiker
  • 5 ml (1 t) fyn kaneel
  • 2,5 ml (½ t) fyn gemmer
  • 15 ml (1 e) heuning
  • 300 ml (3 middelslag) gaar patats, geskil en in versoete rooibostee gekook
  • 3 eiers
  • 125 ml (½ k) sterk rooibostee
  • 1 eierwit

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 180 ºC. Spuit ’n tertpan met ’n deursnee van 26 cm met kleefwerende kossproei of smeer met botter.
  2. Deeg: Sif die koekmeelblom en sout saam. Rasper die koue botter by die meelmengsel in en vryf dit liggies met jou vingerpunte in tot dit soos broodkrummels lyk.
  3. Voeg die rooibostee, strooisuiker, neute en eiergeel by. Meng met ’n paletmes tot die deeg bymekaar kom. Moenie die deeg oorwerk nie, want dit sal die mengsel taai maak. Druk die deeg
    effens plat, bedek met kleefplastiek en sit vir 30 min. in die yskas.
  4. Rol die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak uit – groot genoeg om die tertpan te vul. Voer die tertpan met die deeg uit en sny die deeg wat oorhang met ’n skerp mes af. Prik die deeg op die boom met ’n vurk. Laat rus in die yskas.
  5. Vulsel: Meng intussen die bruinsuiker, kaneel, gemmer en heuning in ’n groot mengbak. Druk die patats fyn en roer by die suikermengsel in.
  6. Klits die eiers en rooibostee saam en voeg by die patatmengsel. Meng goed. Klits die eierwit styf en vou met ’n metaallepel by die papatmengsel in. Gooi die beslag in die tertkors en
    bak vir 40-45 min.
  7. Sit voor met room of strooi kaneelsuiker oor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

19 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

20 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

2 days Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.