kategorieë: GebakKos

Patattert

Patattert. Stilering en toets: Vickie de Beer. Kosassistent: Nicola Basson. Foto: Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

Vir een groot tert

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg

  • 250 g (450 ml) koekmeelblom
  • 2,5 ml (½ t) sout
  • 150 g (175 ml) koue botter
  • 35 ml (±2 e) koue, sterk rooibostee
  • 15 ml (1 e) strooisuiker
  • 50 g (’n halwe pakkie) okkerneute of pekanneute, gekap
  • 1 eiergeel

Vulsel

  • 125 ml (½ k) sagte bruinsuiker
  • 5 ml (1 t) fyn kaneel
  • 2,5 ml (½ t) fyn gemmer
  • 15 ml (1 e) heuning
  • 300 ml (3 middelslag) gaar patats, geskil en in versoete rooibostee gekook
  • 3 eiers
  • 125 ml (½ k) sterk rooibostee
  • 1 eierwit

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 180 ºC. Spuit ’n tertpan met ’n deursnee van 26 cm met kleefwerende kossproei of smeer met botter.
  2. Deeg: Sif die koekmeelblom en sout saam. Rasper die koue botter by die meelmengsel in en vryf dit liggies met jou vingerpunte in tot dit soos broodkrummels lyk.
  3. Voeg die rooibostee, strooisuiker, neute en eiergeel by. Meng met ’n paletmes tot die deeg bymekaar kom. Moenie die deeg oorwerk nie, want dit sal die mengsel taai maak. Druk die deeg
    effens plat, bedek met kleefplastiek en sit vir 30 min. in die yskas.
  4. Rol die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak uit – groot genoeg om die tertpan te vul. Voer die tertpan met die deeg uit en sny die deeg wat oorhang met ’n skerp mes af. Prik die deeg op die boom met ’n vurk. Laat rus in die yskas.
  5. Vulsel: Meng intussen die bruinsuiker, kaneel, gemmer en heuning in ’n groot mengbak. Druk die patats fyn en roer by die suikermengsel in.
  6. Klits die eiers en rooibostee saam en voeg by die patatmengsel. Meng goed. Klits die eierwit styf en vou met ’n metaallepel by die papatmengsel in. Gooi die beslag in die tertkors en
    bak vir 40-45 min.
  7. Sit voor met room of strooi kaneelsuiker oor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Suurlemoenlimonade

Maak nou die heerlikste koel drankie!

18 hours Gelede

‘Skemergrond’: Maak jou gordel vas vir hierdie dramatiese wendings in Februarie

Die inwoners van Gemoedsdrif moet weereens moeilike keuses maak, geheime hanteer en hoop vind te…

22 hours Gelede

Italiaanse tamatiepasta

Genoeg vir 4.    Bestanddele   ½ ciabattabrood 5 ml (1 t) gekapte knoffel ’n…

2 days Gelede

Dié ‘Suidooster’ kom in Februarie nie saggies teen die hange van die berg af nie

Hier is vyf storielyne wat Suidooster-kykers in die maand van die liefde hul naels behoorlik…

2 days Gelede

Jaci en JP is terug! Netflix word Semi-Soeter met nog Afrikaanse kykstof

Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf/Netflix   Die stromingsdiens Netflix bederf binnekort Afrikaanse kykers met nóg…

2 days Gelede

Peri-peri hoender

Braai ’n hoender, ’n peri-peri-hoender! Resep deur Vickie de Beer. Foto Charles Russell

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.