Susan sny elke laag deur en vorm so ’n vierlaagkoek. Ons het die resep verdubbel om ’n lekker hoë koek te bak.
400 ml koekmeel
12,5 ml bakpoeier
2 ml sout
250 g sagte botter
300 ml strooisuiker
6 groot eiers, geskei
10 ml vanielje
1 ml amandelgeursel
250 ml suurroom
75 ml papawersaad
Suurlemoenstroop
1 Meng 100 ml kookwater, 50 ml suiker, 7 ml suurlemoensap en die gerasperde skil van 1 suurlemoen.
Versiersel
1 Room 120 g botter, 240 g roomkaas en 600 g versiersuiker tot sag en smeerbaar.
2 Roer 50 ml suurlemoensmeer (lemon curd) by en versier die koek tussenin en bo-op daarmee.
Instructions
Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit twee 20 cm- koekpanne met kleefwerende kossproei. 1 Sif al die droë bestanddele saam in ’n groot mengbak. 2 Klop die botter en suiker met ’n elektriese klitser tot lig en romerig. Voeg die geurmiddels by. 3 Meng die eiergele een vir een by die bottermengsel in. 4 Meng die droë bestanddele om die beurt met die suurroom by die eiermengsel in. 5 Klop die eierwitte in ’n ander bak tot sagtepuntstadium en vou versigtig by die deegmengsel in. 6 Gooi dit eweredig in albei pannetjies en bak vir 25-30 min. 7 Laat staan vir 15 min. in die panne en keer uit. 8 Gooi die warm suurlemoenstroop oor en sit vir ’n uur in die vrieskas sodat dit nie krummel wanneer die koek versier word nie. 9 Smeer die versiersel tussen elke laag en bo-op die koek.