Papawersaad-en-suurlemoenkoek
Ingredients
- Susan sny elke laag deur en vorm so ’n vierlaagkoek. Ons het die resep verdubbel om ’n lekker hoë koek te bak.
- 400 ml koekmeel
- 12,5 ml bakpoeier
- 2 ml sout
- 250 g sagte botter
- 300 ml strooisuiker
- 6 groot eiers, geskei
- 10 ml vanielje
- 1 ml amandelgeursel
- 250 ml suurroom
- 75 ml papawersaad
- Suurlemoenstroop
- 1 Meng 100 ml kookwater, 50 ml suiker, 7 ml suurlemoensap en die gerasperde skil van 1 suurlemoen.
- Versiersel
- 1 Room 120 g botter, 240 g roomkaas en 600 g versiersuiker tot sag en smeerbaar.
- 2 Roer 50 ml suurlemoensmeer (lemon curd) by en versier die koek tussenin en bo-op daarmee.
Instructions
Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit twee 20 cm- koekpanne met kleefwerende kossproei.
1 Sif al die droë bestanddele saam in ’n groot mengbak.
2 Klop die botter en suiker met ’n elektriese klitser tot lig en romerig. Voeg die geurmiddels by.
3 Meng die eiergele een vir een by die bottermengsel in.
4 Meng die droë bestanddele om die beurt met die suurroom by die eiermengsel in.
5 Klop die eierwitte in ’n ander bak tot sagtepuntstadium en vou versigtig by die deegmengsel in.
6 Gooi dit eweredig in albei pannetjies en bak vir 25-30 min.
7 Laat staan vir 15 min. in die panne en keer uit.
8 Gooi die warm suurlemoenstroop oor en sit vir ’n uur in die vrieskas sodat dit nie krummel wanneer die koek versier word nie.
9 Smeer die versiersel tussen elke laag en bo-op die koek.