Pampoenpoeding

Genoeg vir 1 groot poeding  / 8 mense

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 750 g pampoen, in blokkies gesny
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 225 g botter
• 125 ml (½ k) suiker
• 250 ml (1 k) bruinsuiker
• 3 eiers
• 250 ml (1 k) karringmelk
• 5 ml (1 t) vanieljegeursel
• 500 ml (2 k) koekmeel
• 5 ml (1 t) bakpoeier
• 2,5 ml (½ t) sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sous
• 125 ml (½ k) melasse
• 250 ml (1 k) room
• 115 g botter
• 375 ml (1½ k) bruinsuiker

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 200 °C.
1 Pak die pampoenstukke op ’n bakplaat, sprinkel die olyfolie oor en bak vir 45 min. tot sag en gaar.
2 Maak die pampoen met ’n vurk of stokmenger fyn en meet 2 koppies af. Hou eenkant en laat heeltemal afkoel.
3 Verlaag die oondtemperatuur tot 150 °C. Spuit ’n 24 cm-bundtpan met kleefwerende kossproei.
4 Room die botter en suiker met ’n elektriese klitser in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
5 Voeg die eiers een vir een by terwyl jy deurentyd meng.
6 Voeg die karringmelk en vanieljegeursel by en klits tot alles ingemeng is.
7 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam in ’n groot mengbak en voeg by die nat bestanddele. Voeg die fyn pampoen by en roer met ’n houtlepel tot heeltemal ingemeng.
8 Gooi die deeg in die pan en bak vir 45 tot 55 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.

Sous
9 Verhit die sousbestanddele in ’n kastrol oor matige hitte. Roer tot die botter en suiker gesmelt is en laat prut saggies tot die sous verdik en glansend is. Trek van die hitte af en hou eenkant.
10 Haal die poeding uit die oond en prik oral met ’n toetspen. Gooi die helfte van die sous oor en laat die poeding vir 3 uur in die pan staan.
11 Maak die sous net voor opdiening warm en sit die poeding vir 15 min. in ’n oond wat tot 180 °C verhit is.
12 Keer die poeding op ’n opdienbord uit en gooi die res van die warm sous oor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

2 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

3 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

3 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

3 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

3 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.