kategorieë: GebakKos

Outydse Toskaanse teekoekies

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 900 g koekmeel
  • 5 ml koeksoda
  • 15 ml bakpoeier
  • uitgedrukte sap en gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • 450 g suiker
  • 4 eiers, geklits
  • 500 g ricotta
  • 230 g sagte botter
  • sif 10 ml fyn kaneel en 250 g versiersuiker saam in ’n bak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  2. Smeer ’n groot bakplaat met botter en sit eenkant.
  3. Sif die meel, koeksoda en bakpoeier saam in ’n groot mengbak.
  4. Meng die suurlemoensap en -skil, suiker, eiers, ricotta en botter.
  5. Meng by die droë bestanddele in tot ’n werkbare deeg vorm.
  6. Knyp appelkoosgrootte balletjies van die deeg af en rol in balletjies, pak 3 cm uit mekaar op die bakplaat en bak vir 30 min. tot goudbruin.
  7. Haal uit en laat effens afkoel. Rol in die versiersuiker-en-kaneel-mengsel.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.