kategorieë: Kos

Op die speseryroete

Spesery Geur Gebruik so
Vars kerrieblare'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Kerrieblare is nie afkomstig van die kerrieplant nie en is ook nie die geheim agter kerriepoeier nie

Unieke sitrusgeur Dit kan nie sommer in ’n resep vervang word nie. Die gedroogde blare is beskikbaar in die meeste supermarkte
Komyn (jeera)'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Komynsaad word omtrent altyd in kerries gebruik

Bitsig, aards, effens bitter en talmend Meng met maaskaas en suurlemoensap vir ’n doopsous. Sprinkel oor braaivleis en sit voor met tahini-sous. Komyn en pampoen is pasmaats
Steranys'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Steranys is kenmerkend vir Oosterse geregte (Chinees en Viëtnamees)

Bitsig, met ’n sterker liquorice-geur as anys. Verfris die mond Voeg ’n bietjie gemaalde steranys by roerbraai, kerries en sjokoladekoek. Gebruik heel om geposjeerde pere te geur. Heerlik saam met vark en eend.
Brandrissies

Vars brandrissies gee ’n branderige smaak aan ’n gereg en bevorder ook die geur van die ander speserye.

Vars: baie skerp, vrugtig. Droog: gekarameliseer, tabak en rokerig. Gebruik om olies en vodka te geur. Probeer roomys met ’n knypie brandrissie.
Kaneel (dalchini)'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Soet, geurig en delikaat.

Sprinkel oor geroosterde vrugte, Franse roosterbrood of klits saam met botter en sit voor met ontbytpap of wafels. Gebruik ook saam met lamskenkels, hoender, kerries of oor groente.
Borrie (haldi)
(of Indiese saffraan).

Dit word soms in die plek van saffraan gebruik.

Binder ander geure saam, subtiel aards. Hierdie goudkleurige poeier word gemaak deur ’n wortel, wat amper soos vars gemmer lyk, te droog en dan te maal. Word hoofsaaklik as kleurmiddel gebruik, hoewel goeie borrie ’n unieke, onvervangbare
geur het.
Kassia

(word ook Hollandse kaneel genoem)

Soet en geurig met ’n warm sensasie. Kassia is gedroogde aromatiese bas, met ’n geur soortgelyk aan kaneel, maar dis dikker en het ’n growwer tekstuur.
Koljander (dhania) Bind ander geure saam, soet aromaties, warm. Koljandersaad werk goed in geregte soos falafel en Egiptiese dukkah waar dit saam
met sout, peper sesamsaad en haselneute
gerooster en gemaal word. Koljanderblare
is die Oosterse kookkuns se pietersielie en
het ’n peperige, suurlemoensmaak.
Naeltjies (luang)

Naeltjies is gedroogde blomknoppies van ’n tropiese immergroen boom.

Bitsig, effens peperig met ’n kanfergeur. Eens was ’n hand vol naeltjies net soveel werd soos ’n hand vol silwer! Gebruik spaarsamig, dit kan nogal oorheersend wees. Naeltjies komplementeer veral wildsvleis en vark. Hou tot drie jaar.
Groen kardemom (elaichi)

word ook die koningin van speserye genoem. Kardemom is nogal duur en word as ’n feestelike spesery beskou.

Soet, warm, bitsig en aromaties. Geur vla, roomys, koeke, ryspoedings en klein koekies. Voeg ’n paar peule by gemaalde koffie in die dompelkoffiepot voor jy die water byvoeg. Haal die peule uit voor jy die koffie skink.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Vinnige salmpasta

Genoeg vir 4. Bestanddele   500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…

10 hours Gelede

Hoe om jou hond se ore skoon te maak

Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…

11 hours Gelede

Gevulde soetrissieslaai

Bestanddele   3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…

12 hours Gelede

10 goed wat jy kan doen om slegte gewoontes hok te slaan

Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…

13 hours Gelede

Van speelskool na grootskool: 5 wenke

Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay   Om by die…

14 hours Gelede

Verleng die lewe van jou swembroek

Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…

14 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.