kategorieë: KosWinterkos

Oosterse kragsop

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Hierdie sop word met varkbene gemaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

• 1 ui met skil en al in kwarte gesny
• 2 heel knoffelknolle, middeldeur gesny
• 5 cm gemmer, dun gesny
• 2 preie, gesny
• 5 gedroogde porcini-sampioene
• 3 steranyssade
• 1 kaneelstokkie
• 1 kg varkbene (vra jou slagter)
• 1 kg Amerikaanse vark-ribbetjies
• bouquet garni, gemaak van 2 takkies tiemie,
2 lourierblare en 2 takkies pietersielie
• 30 ml (2 e) sojasous
• 60 ml (¼ k) mirin (Japanse rysasyn, vervang dit deur appelwynasyn)
• 5 ml (1 t) sout
• 15 ml (1 e) gerasperde vars gemmer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Ribbetjie-glanssous
• 125 ml (½ k) mirin (vervang deur appelwynasyn)
• 5 ml (1 t) sesamolie
• 15 ml (1 e) strooisuiker
• 125 ml (½ k) sojasous
• 2 knoffelhuisies, gekap
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 2 hande vol groente soos wortel, preie, murgpampoentjie en kool, in dun repies gesny
• vars koljanderblare vir opdiening

1 Verhit ’n groot kastrol oor hoë hitte. Braai die ui daarin tot goudkleurig en goed geskroei.
2 Voeg die knoffel, gemmer, preie, porcini-sampioene, steranys, kaneelstokkie, bene, Amerikaanse ribbetjies, bouquet garni en 5 liter water by.
3 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 2 uur. Lig die ribbetjies met ’n gaatjieslepel uit die aftreksel en prut vir nog 1 uur.
4 Verhit die oond tot 200 °C. ribbetjiesous
5 gooi die mirin, sesamolie, strooisuiker, sojasous, knoffel-huisies en gemmer in ’n klein kastrol. Kook vir 4 min.
6 Pak die ribbetjies op ’n oondpan uit. Verf met die Oosterse sous en rooster vir 20-30 min. Verf deurentyd. Bak tot goudbruin en klewerig.
7 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit, sit op ’n groot kastrol en gooi die aftreksel deur die sif.
8 Voeg die sojasous, mirin, sout en gemmer by. Prut vir nog 15 min. Dompel die groente vir 2 min. in die aftreksel om net-net sag te word.
9 Sit die aftreksel met die groente, varkribbetjies en vars koljander voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Vinnige salmpasta

Genoeg vir 4. Bestanddele   500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…

11 hours Gelede

Hoe om jou hond se ore skoon te maak

Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…

12 hours Gelede

Gevulde soetrissieslaai

Bestanddele   3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…

12 hours Gelede

10 goed wat jy kan doen om slegte gewoontes hok te slaan

Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…

14 hours Gelede

Van speelskool na grootskool: 5 wenke

Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay   Om by die…

15 hours Gelede

Verleng die lewe van jou swembroek

Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…

15 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.