kategorieë: KosWinterkos

Oosterse kragsop

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Hierdie sop word met varkbene gemaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

• 1 ui met skil en al in kwarte gesny
• 2 heel knoffelknolle, middeldeur gesny
• 5 cm gemmer, dun gesny
• 2 preie, gesny
• 5 gedroogde porcini-sampioene
• 3 steranyssade
• 1 kaneelstokkie
• 1 kg varkbene (vra jou slagter)
• 1 kg Amerikaanse vark-ribbetjies
• bouquet garni, gemaak van 2 takkies tiemie,
2 lourierblare en 2 takkies pietersielie
• 30 ml (2 e) sojasous
• 60 ml (¼ k) mirin (Japanse rysasyn, vervang dit deur appelwynasyn)
• 5 ml (1 t) sout
• 15 ml (1 e) gerasperde vars gemmer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Ribbetjie-glanssous
• 125 ml (½ k) mirin (vervang deur appelwynasyn)
• 5 ml (1 t) sesamolie
• 15 ml (1 e) strooisuiker
• 125 ml (½ k) sojasous
• 2 knoffelhuisies, gekap
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 2 hande vol groente soos wortel, preie, murgpampoentjie en kool, in dun repies gesny
• vars koljanderblare vir opdiening

1 Verhit ’n groot kastrol oor hoë hitte. Braai die ui daarin tot goudkleurig en goed geskroei.
2 Voeg die knoffel, gemmer, preie, porcini-sampioene, steranys, kaneelstokkie, bene, Amerikaanse ribbetjies, bouquet garni en 5 liter water by.
3 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 2 uur. Lig die ribbetjies met ’n gaatjieslepel uit die aftreksel en prut vir nog 1 uur.
4 Verhit die oond tot 200 °C. ribbetjiesous
5 gooi die mirin, sesamolie, strooisuiker, sojasous, knoffel-huisies en gemmer in ’n klein kastrol. Kook vir 4 min.
6 Pak die ribbetjies op ’n oondpan uit. Verf met die Oosterse sous en rooster vir 20-30 min. Verf deurentyd. Bak tot goudbruin en klewerig.
7 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit, sit op ’n groot kastrol en gooi die aftreksel deur die sif.
8 Voeg die sojasous, mirin, sout en gemmer by. Prut vir nog 15 min. Dompel die groente vir 2 min. in die aftreksel om net-net sag te word.
9 Sit die aftreksel met die groente, varkribbetjies en vars koljander voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

1 hour Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

1 hour Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

1 hour Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

2 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

2 hours Gelede

Heerlike winterpastagebak

Hierdie heerlike pastagebak is genoeg vir 6 porsies.

2 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.