Resep: Vickie de Beer
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 6-8 porsies
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deeg
Vulsel
Voorverhit die oond tot 180 °C.
Deeg:
1 Sit die botter en water in ’n kastrol en kook vir 2 min.
2 Haal van die hitte af en voeg die meel op een slag by, geur met sout. Roer tot ’n bal vorm.
3 Keer die deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit en knie tot elasties. Bedek met kleefplastiek en laat rus vir 20 min.
Vulsel:
4 Verhit die olyfolie in ’n pan en braai die ui en spek daarin tot bros. Haal uit en hou eenkant.
5 Verhit die botter in dieselfde pan en braai die sam-pioene ’n bietjie op ’n slag daarin tot goudbruin.
6 Gooi die brandewyn in die pan en laat afkook. Sit al die gebraaide sampioene en die uiemengsel terug in die braaipan en voeg die room by. Braai vir nog 3 min.
Maak die pastei:
7 Rol die deeg dun uit op ’n groot, omgekeerde bakplaat en skep die sampioenmengsel in die middel daarvan – los genoeg deeg om die rand oop om oor te vou. Strooi die haselneute en tiemie oor.
8 Vou die deeg om die sampioene in die middel, druk liggies vas en verf met die eier. Bak vir 25-30 min. tot goudkleurig. Haal uit en strooi salieblare oor. Sit warm voor.
Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…
Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…
Genoeg vir 8 Bestanddele Tertdeeg 375 g koekmeel 2,5 ml (½…
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi …
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.