kategorieë: KosLaekoolhidraat

Ontbytpannekoeke met karamelpiesangs

Maak hierdie pannekoeke oor die naweek en vries in stapeltjies van ses. Ontvries dit vir 5-10 minute in die mikrogolf en siedaar, ontbyt is gereed! Die hawermout en appel in die beslag maak daarvan ’n goeie hoëvesel- en lae GI-ontbyt, wat in die loop van die oggend vir genoeg energie sal sorg.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 4 eiers
  • 750 ml (3 k) water
  • 375 ml (1½ k) koekmeel
  • 5 ml (1 t) bakpoeier
  • 5 ml (1 t) sout
  • 125 ml (½ k) hawermout
  • 1 appel, geskil en gerasper
  • 60 ml (¼ k) sonneblomolie vir die bakslag

Karamelpiesangs

  • 3 piesangs
  • 60 ml (¼ k) botter
  • 90 ml (1⁄3 k + 2 t) sagte bruinsuiker
  • 3 ml (½ t) vanieljegeursel
  • 30 ml (2 e) water

Metode

  1. Klop die eiers en water saam in ’n groot mengbak tot skuimerig.
  2. Sif die meel, sout en bakpoeier by en klits totdat dit ’n gladde deeg vorm.
  3. Voeg die hawermout en appel by en roer deur. Laat staan die deeg vir 5-10 minute voor jy begin bak.
  4. Verhit die olie in ’n groot pan oor matige tot hoë hitte. Gooi net genoeg van die beslag in die pan om die boom te bedek. Bak vir 2-3 minute, draai om en bak tot goudbruin.
  5. Herhaal met die res van die beslag. Hou die gaar pannekoeke warm. Die karamelpiesangs is ’n lekker bederfie.
  6. Vervang die piesangs deur appels vir ’n laer GI-opsie. Sny die piesangs in die lengte middeldeur en dan oorlangs. Smelt die botter, bruinsuiker, vanielje en water in ’n pan oor matige hitte tot karamelkleurig. Sit die piesangs by en bedek met die karamel. Sit met die pannekoeke voor.

Lees ook: Bloubessie-smoothie met swartbessies en kersies

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

2 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.