Wat mis jy die meeste van Suid-Afrika?
My moeder.
Wat is jou gunsteling- Suid-Afrikaanse dis?
Sago-poeding en melkkos. Dit het ook meer te doen met die gedagtes waarin ek dit geëet het wat dit so groot gunsteling maak. Sondagaand was Melkkos-aand met Carte Blanche en die 20:00 Mnet movie. Ons sou as gesin op die bruin bank ge-cuddle het met n bakkie melkkos met kaneel.
En Franse dis?
Baguette en botter.
Watter bestanddeel dink jy word oorskat of te veel gebruik?
Ek glo daarin om alles in matigheid te gebruik. Behalwe room, botter, sout, rys, aartapels, olyfolie, asyn, wyn … oukei wel … I rest my case.
Wat eet jy nie?
Ek eet regtig enigiets behalwe vis-testikels wat ek op ’n onlangse besoek in Japan geëet het. Ek sal sê dis die een ding wat ek nie weer sal wil eet nie!
Wat is, volgens jou, op die perfekte spyskaart?
Enige iets wat binne seisoen is.
Wat weet niemand van jou nie?
Ek het ons “Beta”-videomasjien gebreek toe ek 13 jaar oud was en hom begrawe in my ouma se groentetuin. Jammer ma. Jammer pa.
Lees ook: Jan-Hendrik van der Westhuizen: van plaasseun tot sjef
rooi rose vier vanjaar haar 75ste verjaarsdag. As jy vir haar ’n koek sou bak, wat sou dit wees?
’n Nat sjokoladekoek met dik karamel. Dis al.
Van watter kos-en-drankie-kombinasie hou jy die meeste?
Gemmerkoekies en koffie.
Wat dink jy van leefstyle soos Banting, Vegan en Vegetaries?
Almal is geregtig op ’n manier van eet, leef en wees. Sonder brood? Jammer, ek kan nie.
Lees ook: Almal praat hieroor: JAN behou sy Michelin-ster vir 2017
Waarna sien jy uit by vanjaar se Good Food & Wine Show?
Om saam met my mense te kuier oor kos en wyn!
*Die Johannesburgse Good Food & Wine Show vind vanjaar tussen 28 en 30 Julie 2017 by die Ticketpro Dome plaas. Lees meer hier
Wat wag volgende op Jan Hendrik van der Westhuizen?
Nou, nou, geduld asb …