kategorieë: KosMaklik en vinnig

Olyf-en-ui-broodstokkies

Genoeg vir sowat 24 stokkies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 g klaarbereide brooddeeg (te koop by supermarkte)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Vulsel

  • 2 uie, oorlangs in dik skywe gesny
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) botter
  • 100 g olywe, ontpit
  • 1 eier, liggies geklop met ’n knypie sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Vulsel: Verhit die botter en olie saam en braai die uie oor lae hitte daarin tot sag en gekaramelliseer. Laat afkoel.
  2. Voorverhit die oond tot 200 °C.
  3. Rol die deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit in ’n reghoek van sowat 4 mm dik. Skep die uie op die helfte van die deeg en strooi die olywe oor. Vou die ander helfte van die deeg oor en rol weer liggies uit.
  4. Sny die deeg in repe van 2,5 cm en sit met ’n slaplemmes op ’n bakplaat. Draai die repies in teenoorgestelde rigtings sodat dit kinkels vorm. Verf met die eier en strooi sout oor. Bak vir 15-20 min. tot goudbruin.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

10 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

11 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

1 day Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

1 day Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

1 day Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.