kategorieë: KosMaklik en vinnig

Olyf-en-ui-broodstokkies

Genoeg vir sowat 24 stokkies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 g klaarbereide brooddeeg (te koop by supermarkte)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Vulsel

  • 2 uie, oorlangs in dik skywe gesny
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) botter
  • 100 g olywe, ontpit
  • 1 eier, liggies geklop met ’n knypie sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Vulsel: Verhit die botter en olie saam en braai die uie oor lae hitte daarin tot sag en gekaramelliseer. Laat afkoel.
  2. Voorverhit die oond tot 200 °C.
  3. Rol die deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit in ’n reghoek van sowat 4 mm dik. Skep die uie op die helfte van die deeg en strooi die olywe oor. Vou die ander helfte van die deeg oor en rol weer liggies uit.
  4. Sny die deeg in repe van 2,5 cm en sit met ’n slaplemmes op ’n bakplaat. Draai die repies in teenoorgestelde rigtings sodat dit kinkels vorm. Verf met die eier en strooi sout oor. Bak vir 15-20 min. tot goudbruin.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

10 redes waarom jy die Desember-uitgawe van rooi rose móét lees!

  Suzette en Skye: Sielsmaats met die liefde saamgesnoer    Suzette van der Merwe…

1 day Gelede

Van ‘slop’ tot ‘demure’: Hier’s die ses woorde wat meeding om Oxford se Woord van die Jaar

Vanjaar se kortlys, wat van dié jaar se gemoedstoestande en gesprekke opsom, is deur OUP…

1 day Gelede

Hoe om beter met jou lewensmaat te kommunikeer

Goeie kommunikasie in ’n verhouding laat die liefde blom. Maar soms eindig verskille in ’n…

1 day Gelede

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy   Voorbereidingstyd: 5 minute  Gaarmaaktyd: 20 minute  Bedien: 4 porsies  Porsiegrootte: 300…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Riaan Grobler, ’n meester van musiek en stories

Riaan Grobler, ’n geliefde radio-omroeper by Pretoria FM asook bekende skrywer en sanger, bewys weer…

1 day Gelede

Lamskenkel-en-waterblommetjie-bredie

Bestanddele   45 ml (3 e) olie 4 klein lamskenkels, die sening afgesny 2 wortels,…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.