kategorieë: GebakKos

Okkerneut-en-korente- kersbroodjies

Genoeg vir 8 broodjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 g koekmeel + ekstra
  • 5 ml (1 t) sout
  • 10 g (1 sakkie) kitsgis
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 375 ml (1 ½ k) louwarm water
  • 100 g okkerneute, gekap
  • 100 g korente
  • 2 pruime
  • 2 trossies rooi druiwe
  • 4 vye

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Meng die koekmeel, gis en sout. Maak ’n holte in die middel van die droë bestanddele en voeg die louwarm water bietjie vir bietjie by en meng tot die deeg bymekaar kom.
  2. Voeg die okkerneute en korente by en knie vir sowat 10 min. Laat vir 30 min. op ’n warm plek rys. Knie af en verdeel in 8 ewe groot balletjies. Bedek met ’n klam vadoek.
  3. Vryf die ekstra meel in die vesels van 8 lapservette in. Sit elke meelservet oor ’n nageregbakkie en ’n bolletjie deeg in elk. Laat op ’n warm plek rys.
  4. Voorverhit die oond tot 220 °C. Bestrooi ’n bakplaat liggies met meel.
  5. Keer die broodjies versigtig op die bakplaat uit sonder om die meellaag te versteur en sny ’n diep kruis in elk. Verdeel die druiwe, pruime en vye tussen die broodjies en druk in die middel van die deeg in. Bak vir 10 min. in die warm oond. Spuit ná 5 min. die sykante van die oond met water om ’n krakerige kors te verseker.
  6. Verlaag die hitte na 200 °C en bak nog 30 min. of tot gaar. Spuit elke 15 min. weer water aan die kante van die oond. Sit warm voor met plaasbotter.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

MSI Vakansieverkope: Maak die Perfekte Geskenk Oop Hierdie Seisoen!

MSI is opgewonde om ons eksklusiewe vakansieverkope aan te kondig, wat van 10 Desember tot…

4 days Gelede

Maak vanjaar jou beste jaar

Die lewe is te kort om al jou eie foute te maak. Leer by ander…

4 days Gelede

Skoonheidsprodukte: foute wat almal maak

Los jy jou potjies se deksels oop of staan jou skoonheidsprodukte in die son? Dan…

5 days Gelede

Maklike gemmerbier – sonder gis

Maak hierdie maklike gemmerbier - dit bevat nie gis nie! Dis die heerlikste afkoel-drankie.

5 days Gelede

Ken jou vonkelwyn

Vonkelwyn is ryk aan geskiedenis Die tradisie om met vonkelwyn iets te vier word histories…

5 days Gelede

5 maniere om jou dag reg te begin

Met hierdie wenke sal jy soggens die spreekwoordelike gousblom eerder as die molshoop wees, al…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.