kategorieë: GebakKos

Okkerneut-en-korente- kersbroodjies

Genoeg vir 8 broodjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 g koekmeel + ekstra
  • 5 ml (1 t) sout
  • 10 g (1 sakkie) kitsgis
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 375 ml (1 ½ k) louwarm water
  • 100 g okkerneute, gekap
  • 100 g korente
  • 2 pruime
  • 2 trossies rooi druiwe
  • 4 vye

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Meng die koekmeel, gis en sout. Maak ’n holte in die middel van die droë bestanddele en voeg die louwarm water bietjie vir bietjie by en meng tot die deeg bymekaar kom.
  2. Voeg die okkerneute en korente by en knie vir sowat 10 min. Laat vir 30 min. op ’n warm plek rys. Knie af en verdeel in 8 ewe groot balletjies. Bedek met ’n klam vadoek.
  3. Vryf die ekstra meel in die vesels van 8 lapservette in. Sit elke meelservet oor ’n nageregbakkie en ’n bolletjie deeg in elk. Laat op ’n warm plek rys.
  4. Voorverhit die oond tot 220 °C. Bestrooi ’n bakplaat liggies met meel.
  5. Keer die broodjies versigtig op die bakplaat uit sonder om die meellaag te versteur en sny ’n diep kruis in elk. Verdeel die druiwe, pruime en vye tussen die broodjies en druk in die middel van die deeg in. Bak vir 10 min. in die warm oond. Spuit ná 5 min. die sykante van die oond met water om ’n krakerige kors te verseker.
  6. Verlaag die hitte na 200 °C en bak nog 30 min. of tot gaar. Spuit elke 15 min. weer water aan die kante van die oond. Sit warm voor met plaasbotter.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

20 hours Gelede

Drie goed wat jy oor ‘Suidooster’ se stormagtige April móét weet

Dit blyk ’n paar Ruiterbosch-inwoners gaan in April vir die gek gehou word danksy allerhande…

20 hours Gelede

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

2 days Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

2 days Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

2 days Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.