Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts
Die restaurant staan onder leiding van die bekwame sjefs Teenola Govender en Geoffrey Abrahams en met reuse ruite wat Tafelberg as agtergrond omraam en die historiese kloktoring en moderne voetgangerbrug in die voor-aansig, is dit beslis dié plek om gesien te word hierdie somer.
Dis in die Scherwyn Pavilion-gebou ingerig en met sy donker en luukse dekor deur KT Interiors, net die plek om jou Kaapse besoek op ‘n hoogtepunt te begin of te eindig. Die restaurant is naby die Cape Grace Hotel en die Akwarium en Time Out mark in die V&A Waterfront geleë.
Die restaurant se spyskaart bied ‘n meer ontspanne aanslag op die fynproewer-spyskaart en is dié vertoonstuk van Suid-Afrikaanse kookkuns.
Gaste kon onlangs skemerkelkies met peuselhappies geniet, om te ervaar waaroor die nuwe spyskaart en restaurant nou eintlik gaan. Ryan het vertel: “By COY gaan ons op ‘n oseaan-geïnspireerde verkenning van Afrika-produkte, eeue-oue voorbereidingstegnieke, vergete bestanddele en maniere van kook. Die see is op ons drumpel en die berg bied ’n besonderse agtergrond, so dit is net natuurlik dat ons inspirasie uit hulle albei put,” het hy verduidelik.
In ooreenstemming met die sjef se kulinêre etos sal daar ‘n sterk fokus wees op volhoubare, etiese, seisoenale en plaaslike bestanddele.
Die spyskaart het verskeie gefermenteerde bestanddele en produkte en herontdek weer eeue-oue bestanddele en -Afrika-kooktegnieke. Alhoewel seekos oorheers, is vleis-etes en vegetariërs beslis nie afgeskeep nie. Die restaurant is oop vir middag- en aandete en het ‘n uitgebreide wyn- en spirituslys en wyn-en-kos pasmaats word voorgestel.
Geoffrey Abrahams het gesê dat hulle nie probeer om die wêreld te verander nie – “ons wil net meer mense voorstel aan die wonder van Afrika-kos.”
Teenola Govender het vertel: “Ons almal het ‘n verskillende idee van dit beteken om ‘n Afrikaan te wees. Hierdie spyskaart is die samekoms van ons almal.”
Bespreek jou tafel op dineplan.
Lees ook: Laat die kurke vir dié wenners klap!