kategorieë: Ontspanning

Nuwe proelokaal vir geskiedkundige Meerendal

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en verskaf

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Dis deel van die plaas se viering van 50 jaar as een van die eerste 14 wynlandgoedere in Suid-Afrika.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Besoekers sal die geleentheid kry om ‘n verskeidenheid nuwe ervarings te geniet, terwyl hulle deur die bekende reeks wyne proe wat Meerendal so bekend gemaak het, Bennie Howard, bemarkingsbestuurder.

Die nuwe proelokaal het ’n voltydse Chocolatier sowel as ’n deli onder leiding van Cocoafair, met opwindende en prikkelende pasmaats van ’n keuse van sout en soet aanbiedinge met ‘n verskeidenheid Meerendal-wyne.

Die deli het onder meer varsgebakte brode, kase, charcuteries en ander verrassings en gaste word aangemoedig om ’n piekniekmandjies vol te pak en ’n eersteklas ervaring te geniet. Die plaas is ook baie bekend onder fietsryers en met die toevoeging van die proelokaal, is dit die ideale plek om ’n voldag met vriende te ontspan.

As die weer guur is, brand die kaggel binne in die proelokaal wat herinner aan ’n ondergronde vatekelder, met hout teen die mure en plafon en gemaklike banke en sitplekke vir informele kuiers. Daar is gemaklik plek vir 200 besoekers, wat elk hul eie proe by ’n tafeltjie langs die vuurtjie kan doen.

Die proespyskaart bied iets vir elkeen en stel terselftertyd die deli en sjokolademaker se talente ten beste ten toon.

Meerendal is sedert 2004 in die Coertze-familie se besit en die idee om die proelokaal heeltemal te skuif en nuut te bou, het ’n paar jaar se beplanning geverg.

Die plaas is bekend vir bekroonde wyne en die kelder wat uit 1943 dateer, is ook intussen opgeknap en uitgebrei om die plaas se hoër volumes te hanteer.

Wyne kan saam met soet, sout of sonder kos geproe word en daar is selfs ’n proe vir kinders, vertel Heinrich Kotze van Cocoafair. Die proehappies is groot genoeg dat dit met elkeen van die wyne op jou proebord geproe kan word.

Die restaurant neffens die proelokaal is die ideale plek om jou wyn- en koslus verder te gaan bederf, met ’n wye verskeidenheid van die landgoed se wyne.

Lees ook: Heerlike nuwe eetplek vir Franschhoek

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

24 hours Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

1 day Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Anton Goosen oor die verloop van tyd en sy nuwe musiek

Die Liedjieboer Anton Goosen is terug met ’n storie wat die hart tref. Anton, een…

1 day Gelede

Die beste wenke om jou huis en lewe uit te sorteer

Die voordele wat ontklottering vir ons inhou, word wyd besing. Om te ontklotter beteken nie…

1 day Gelede

9 tekens wat wys jy is dower as wat jy dink

Dink gou oor hierdie vraag: Moet jy mense sien om hulle te kan hoor? Dan…

1 day Gelede

Bak op vuur? ‘Kokkedoor’-wenspan deel hul wenresep

  Dit was die woorde waarmee glanssjef Bertus Basson die deelnemers aan vanjaar se naelbyt-seisoen…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.