kategorieë: Ontspanning

Nuwe proelokaal vir geskiedkundige Meerendal

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en verskaf

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Dis deel van die plaas se viering van 50 jaar as een van die eerste 14 wynlandgoedere in Suid-Afrika.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Besoekers sal die geleentheid kry om ‘n verskeidenheid nuwe ervarings te geniet, terwyl hulle deur die bekende reeks wyne proe wat Meerendal so bekend gemaak het, Bennie Howard, bemarkingsbestuurder.

Die nuwe proelokaal het ’n voltydse Chocolatier sowel as ’n deli onder leiding van Cocoafair, met opwindende en prikkelende pasmaats van ’n keuse van sout en soet aanbiedinge met ‘n verskeidenheid Meerendal-wyne.

Die deli het onder meer varsgebakte brode, kase, charcuteries en ander verrassings en gaste word aangemoedig om ’n piekniekmandjies vol te pak en ’n eersteklas ervaring te geniet. Die plaas is ook baie bekend onder fietsryers en met die toevoeging van die proelokaal, is dit die ideale plek om ’n voldag met vriende te ontspan.

As die weer guur is, brand die kaggel binne in die proelokaal wat herinner aan ’n ondergronde vatekelder, met hout teen die mure en plafon en gemaklike banke en sitplekke vir informele kuiers. Daar is gemaklik plek vir 200 besoekers, wat elk hul eie proe by ’n tafeltjie langs die vuurtjie kan doen.

Die proespyskaart bied iets vir elkeen en stel terselftertyd die deli en sjokolademaker se talente ten beste ten toon.

Meerendal is sedert 2004 in die Coertze-familie se besit en die idee om die proelokaal heeltemal te skuif en nuut te bou, het ’n paar jaar se beplanning geverg.

Die plaas is bekend vir bekroonde wyne en die kelder wat uit 1943 dateer, is ook intussen opgeknap en uitgebrei om die plaas se hoër volumes te hanteer.

Wyne kan saam met soet, sout of sonder kos geproe word en daar is selfs ’n proe vir kinders, vertel Heinrich Kotze van Cocoafair. Die proehappies is groot genoeg dat dit met elkeen van die wyne op jou proebord geproe kan word.

Die restaurant neffens die proelokaal is die ideale plek om jou wyn- en koslus verder te gaan bederf, met ’n wye verskeidenheid van die landgoed se wyne.

Lees ook: Heerlike nuwe eetplek vir Franschhoek

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

5 maniere om meer selfvertroue te hê

Ons wil almal die soort vrou wees wat ’n kamer binnestap en selfvertroue uitstraal. Gebruik…

17 hours Gelede

‘n Velsorggids vir elke ouderdom

Soos ‘n mens ouer word, raak dit moeiliker om die sigbare tekens van elke verbygaande…

18 hours Gelede

Karamelspringmielies-en-mout-koekies

Gebruik ons resep vir basiese soetkoekies en maak hierdie lieflike karamelspringmielies-en-mout-koekies. Die koekieblik sal nie…

21 hours Gelede

Vanaand op ‘Een keer om die son’

Een keer om die son, volg die lief en leed van een familie oor die…

22 hours Gelede

Suidooster: Vyf stormagtige kinkels wag op kykers in Julie

’n Tornado van drama gaan glo Ruiterbosch, die fiktiewe Kaapse woonbuurt waar Suidooster afspeel, dié…

2 days Gelede

Maklike resepte vir ’n maand

Hierdie gesonde, smaaklike etes is die ideale uitweg vir almal wie se dae te vol…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.