kategorieë: KersfeesKos

Nostalgiese hoenderpastei

Ma Inez se hoenderpastei

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1 heel hoender
• 5 naeltjies
• 3 wonderpeperkorrels (all-spice)
• 5 koljanderkorrels
• 5 peperkorrels
• 3 lourierblare
• knypie sout
• 30 ml (2 e) bruinasyn
• 1 groot ui, ruweg gekap
• 2 wortels, geskil en ruweg gekap
• 500 ml (2 k) water
• 30 ml (2 e) botter
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 2 pakke (400 g elk) skilferkorsdeeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Sit die hoender in ’n groot kastrol. Voeg die speserye en lourierblare by en geur met sout. Gooi die asyn, ui, wortels en water by.
2 Laat die hoender saggies kook, jy moet skaars kan hoor hy prut. Die hoender kondig aan wanneer hy reg is vir pluis – dis wanneer die vleis vanself van die bene begin afval, ná so ’n uur, selfs meer. Pluis versigtig, karkasstukkies en beentjies een kant en die pluisvleise in ’n ander bak. Kyk baie goed vir klein beentjies en die naeltjies.
3 Gooi die aftreksel in die kastrol deur ’n sif om die korrels speserye uit te vis. Red gerus die uie en wortelstukkies en sit by die fyn hoender. Van die aftreksel maak jy ’n soort-van-witsous.
4 Smelt die botter in die kastrol. Gooi die meel by en roer tot glad. Voeg 1½ k van die hoenderaftreksel by. Kook dit deur vir 3 min. Voeg dit by die hoender.
5 Rol die deeg ’n paar sentimeter groter as die bak uit en voer die bak daarmee uit. Sny ’n ekstra strook deeg en plaas om die buiterand – verf die onderkant met ’n bietjie koue water sodat dit vassit. Skep die hoendervulsel in en bedek met ’n bolaag deeg.
6 Hoe jy die rand en bokant versier, is jou kans om jou eie handtekening op die pastei te sit. Ouma het deegblaartjies, madeliefie-patrone en rankstingeltjies uitgesny.
7 Prik die deeg liggies sodat die stoom kan ontsnap en verf met eierwas (1 eier opgeklits met 1 e water).
8 Bak vir 15 minute by 200 °C vir die deeg se onthalwe en draai dan laer na 180 °C vir nog 20 minute tot deurgebak en goudbruin. ’n Bleek hoenderpastei is ’n rou hoenderpastei.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

– Soos vertel deur Errieda du Toit

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Nektarientert

Middelslagtert genoeg vir 6-8 mense.   Bestanddele   Deeg 350 g koekmeel 60 ml (¼…

11 hours Gelede

Die sosiale media-ster Ruben Lambrechts gesels oor sy kaalvoet-plaaslewe en vreemde versoeke

Deur Thinus Ferreira. Foto's: Verskaf.      Dié aantreklike plaasseun en safarigids van Simmenau, sowat…

15 hours Gelede

AVBOB-lede gaan hul deel van R13,1 miljard in kontantvoordele ontvang

Hierdie beduidende kontantvoordeel word volgens die AVBOB-raad se goeddunke uitgereik en is die sesde spesiale…

18 hours Gelede

Makliker met moeilike tieners: 20 wenke vir beter verhoudings

Om ’n goeie verhouding met tieners te hê, was nog nooit maklik nie, maar in…

1 day Gelede

5 smullekker slaaie

Skop die nuwejaar af met dié heerlike vars slaaie! Resepte deur Vickie de Beer

2 days Gelede

ONS KYK TERUG: Verlede jaar se naaswenners van ons ma-en dogter-kompetisie

Deur Rentia Mynhardt. Foto’s: Verskaf   Om ma en dogter op papier te wees is…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.