kategorieë: GebakKos

Nektarientert

Middelslagtert genoeg vir 6-8 mense.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg

  • 350 g koekmeel
  • 60 ml (¼ k) suiker
  • ’n knypie sout
  • 225 g koue botter, in blokkies gesny
  • 2 eiergele, liggies geklits
  • 30-60 ml (2-4 e) room

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Amandelroom

  • 75 g botter, by kamertemperatuur
  • 75 g strooisuiker
  • 75 g gemaalde amandels
  • 15 g meel + ekstra vir oorstrooi
  • 1 eier
  • 7,5 ml (½ e) rum
  • 15 ml (1 e) tiemie, harde takkies verwyder

Vulsel

  • 3 nektariens, in wiggies gesny
  • 1 eier, liggies geklop met ’n knypie sout
  • 30 ml (2 e) appelkooskonfyt, verhitmascarpone-kaas, vir opdieningheuningkoek, vir opdiening’n hand vol kruisementblare

Metode

Deeg
1. Meng die meel, suiker en sout vir sowat 10 sek. in ’n voedselverwerker. Voeg die botter by terwyl die menger aan is.
2. Verwerk tot dit soos growwe broodkrummels lyk. Voeg die eiergele by. Voeg die room geleidelik by terwyl die masjien op ’n lae spoed is.
3. Bring die deeg bymekaar en druk effens plat. Bedek met kleefplastiek en laat vir ’n uur in die yskas rus.

Amandelroom
4. Klop die botter tot sag in ’n staanmenger. Voeg die suiker en gemaalde amandels by en meng. Voeg die meel, eier, rum en tiemie by en meng tot glad. Skep in ’n bak, bedek met kleefplastiek en sit in die yskas.
5. Voorverhit die oond tot 190 °C. Smeer ’n bakplaat of spuit met kleefwerende kossproei. Rol die deeg sowat 4 mm dik op ’n meelbestrooide werkvlak uit. Lig die deeg versigtig op die bakplaat en smeer die amandelroom daarop, los ’n rand van 7-8 cm oop.

Vulsel
6. Pak die nektariens in ’n sirkel op die amandelroom. Vou die deegrande oor die vrugte. Verf die deeg met die eier en die nektariens met die appelkooskonfyt.
7. Bak vir 25 tot 30 min. tot die tert goudbruin is. Laat afkoel en sit met skeppies mascarponekaas, stukke heuningkoek en kruisementblare voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

3 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

3 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

6 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

8 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

3 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.