kategorieë: GebakKos

Nektarientert

Middelslagtert genoeg vir 6-8 mense.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg

  • 350 g koekmeel
  • 60 ml (¼ k) suiker
  • ’n knypie sout
  • 225 g koue botter, in blokkies gesny
  • 2 eiergele, liggies geklits
  • 30-60 ml (2-4 e) room

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Amandelroom

  • 75 g botter, by kamertemperatuur
  • 75 g strooisuiker
  • 75 g gemaalde amandels
  • 15 g meel + ekstra vir oorstrooi
  • 1 eier
  • 7,5 ml (½ e) rum
  • 15 ml (1 e) tiemie, harde takkies verwyder

Vulsel

  • 3 nektariens, in wiggies gesny
  • 1 eier, liggies geklop met ’n knypie sout
  • 30 ml (2 e) appelkooskonfyt, verhitmascarpone-kaas, vir opdieningheuningkoek, vir opdiening’n hand vol kruisementblare

Metode

Deeg
1. Meng die meel, suiker en sout vir sowat 10 sek. in ’n voedselverwerker. Voeg die botter by terwyl die menger aan is.
2. Verwerk tot dit soos growwe broodkrummels lyk. Voeg die eiergele by. Voeg die room geleidelik by terwyl die masjien op ’n lae spoed is.
3. Bring die deeg bymekaar en druk effens plat. Bedek met kleefplastiek en laat vir ’n uur in die yskas rus.

Amandelroom
4. Klop die botter tot sag in ’n staanmenger. Voeg die suiker en gemaalde amandels by en meng. Voeg die meel, eier, rum en tiemie by en meng tot glad. Skep in ’n bak, bedek met kleefplastiek en sit in die yskas.
5. Voorverhit die oond tot 190 °C. Smeer ’n bakplaat of spuit met kleefwerende kossproei. Rol die deeg sowat 4 mm dik op ’n meelbestrooide werkvlak uit. Lig die deeg versigtig op die bakplaat en smeer die amandelroom daarop, los ’n rand van 7-8 cm oop.

Vulsel
6. Pak die nektariens in ’n sirkel op die amandelroom. Vou die deegrande oor die vrugte. Verf die deeg met die eier en die nektariens met die appelkooskonfyt.
7. Bak vir 25 tot 30 min. tot die tert goudbruin is. Laat afkoel en sit met skeppies mascarponekaas, stukke heuningkoek en kruisementblare voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Kreatiewe verskille kelder een van die spanne

Daar het ook ’n spesiale gas opgedaag – dié keer was dit Jess van Dyk…

7 hours Gelede

Pampoenbredie

Genoeg vir 4 Bestanddele   15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie 1,5 kg lamsvleis…

18 hours Gelede

Voltooi jou kuier in Kaapstad met ’n ete by Marble Cape Town

Die ergste toeriste-gedruis na al die langnaweke het effe bedaar, die kole suis gesellig en…

1 day Gelede

Darren Scott op ‘Laataand by Rian’: “As ek nie kan praat nie, kan ek nie werk nie”

Die emosie het met tye hoog geloop toe Rian van Heerden die radio-legende Darren Scott…

2 days Gelede

Lees saam met jou kind op Wêreld Boekedag

Onthou jy knus voorleestydjies op jou ma of ’n ander volwassene se skoot? Dis vandag…

2 days Gelede

Kleur in met strooikussings

Strooikussings helder ‘n leefvertrek op. Dit is ‘n nuttige en bekostigbare bykomstigheid vir enige vertrek,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.