kategorieë: GebakKos

Nageregkoek met heuning en pruime

Resep deur Jenny Morris vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

250 ml (1 k) koekmeel, geif

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

125 ml (½ k) suiker

10 ml (2 t) bakpoeier

knippie sout

100 ml botter, gesmelt

125 ml (½ k) warm melk

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 eiers geklop

15 ml (1 e) lemoenskil

600 g pruime, ontpit en gesny, in 1 e heuning

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C

· Plaas meel, suiker, bakpoeier en sout in mengbak en roer saam.

· Klits botter, melk en vanielje saam in ander bak en klits laastens eiers en lemoenskil by.

· Roer meelmengsel met melkmengsel.

· Rangskik pruime aan onderkant van gebotterde pasteibak.

· Skep deeg oor en bak vir 25 tot 30 minute of tot sosatiestokkie skoon uitkom.

· Smelt heuning en botter saam vyf minute voordat die koek gereed is en roer tot gemeng.

· Verwyder koek uit oond en gooi oor warm heuning-botter-mengsel terwyl koek warm is.

Lees ook: Pruim-en-amandel-tert

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Nare bedmaats: Raad vir stofmyte

Nare bedmaats: Raad vir stofmyte deur Anet Schoeman. Hooffoto: iStock/fongleon356   As jy volgende keer tussen…

8 hours Gelede

Sensitiwiteit: ’n Gawe of ’n vloek?

Sensitiwiteit is nie ’n swakheid of iets wat reggemaak moet word nie. Dis iets wat…

10 hours Gelede

Bob Martin se virtuele portaal vir troeteldierversorging

Soms is dit moeilik om die ouer van ’n troeteldier te wees, veral wanneer dit…

10 hours Gelede

Wat soek ‘Kokkedoor: Son & See’ se beoordelaars? Sjef Yolani Abrahams vertel

Die passievolle kos-entoesias Yolani Abrahams (32) is saam met Herman Lensing een van die beoordelaars…

13 hours Gelede

Dié ekspo in Pretoria bied iets aan vir die hele familie – Dis Outdoor X tyd

Vanaf 30 Mei tot 1 Junie, vind dié ekspo plaas by Idlewild Country Estate, net…

14 hours Gelede

Slim maniere om minder sout te gebruik

Ons kyk hoej jy, as vernuftige tuissjef, heerlike smake met minder sout kan optower én…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.