kategorieë: GebakKos

Nageregkoek met heuning en pruime

Resep deur Jenny Morris vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

250 ml (1 k) koekmeel, geif

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

125 ml (½ k) suiker

10 ml (2 t) bakpoeier

knippie sout

100 ml botter, gesmelt

125 ml (½ k) warm melk

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 eiers geklop

15 ml (1 e) lemoenskil

600 g pruime, ontpit en gesny, in 1 e heuning

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C

· Plaas meel, suiker, bakpoeier en sout in mengbak en roer saam.

· Klits botter, melk en vanielje saam in ander bak en klits laastens eiers en lemoenskil by.

· Roer meelmengsel met melkmengsel.

· Rangskik pruime aan onderkant van gebotterde pasteibak.

· Skep deeg oor en bak vir 25 tot 30 minute of tot sosatiestokkie skoon uitkom.

· Smelt heuning en botter saam vyf minute voordat die koek gereed is en roer tot gemeng.

· Verwyder koek uit oond en gooi oor warm heuning-botter-mengsel terwyl koek warm is.

Lees ook: Pruim-en-amandel-tert

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Het jy wat dit vat vir ‘Die brug’ se tweede seisoen?

Iewers op ’n eiland met ’n toring staan nog ’n skatkis wat R1 miljoen kontant…

50 mins Gelede

Smelt-in-die-mond-koekies

Maak 30 koekies • 500 ml (2 k) koekmeel • 80 ml (1⁄3 k) kakao…

2 hours Gelede

Geurige tamatie-en-wors-gebak

Geurige tamatie-en-wors-gebak. Resep deur Vickie de Beer   Lees ook: Geurige worsies met sampioene en…

2 hours Gelede

Gebakte Carbonara

Vir hierdie heerlike gebakte Carbonara druk jy die blokkies mozzarella tussen die pennepasta in! Resep…

2 hours Gelede

Ribollita

Ribollita is ’n Toskaanse sopbredie. Dit word soos ’n sop gemaak maar is so lekker…

2 hours Gelede

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood

Kaas-en-Marmite-mosbolletjiebrood deur Vickie de Beer. Foto: Lindy Kriek  

3 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.