kategorieë: GebakKos

Nageregkoek met heuning en pruime

Resep deur Jenny Morris vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

250 ml (1 k) koekmeel, geif

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

125 ml (½ k) suiker

10 ml (2 t) bakpoeier

knippie sout

100 ml botter, gesmelt

125 ml (½ k) warm melk

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 eiers geklop

15 ml (1 e) lemoenskil

600 g pruime, ontpit en gesny, in 1 e heuning

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C

· Plaas meel, suiker, bakpoeier en sout in mengbak en roer saam.

· Klits botter, melk en vanielje saam in ander bak en klits laastens eiers en lemoenskil by.

· Roer meelmengsel met melkmengsel.

· Rangskik pruime aan onderkant van gebotterde pasteibak.

· Skep deeg oor en bak vir 25 tot 30 minute of tot sosatiestokkie skoon uitkom.

· Smelt heuning en botter saam vyf minute voordat die koek gereed is en roer tot gemeng.

· Verwyder koek uit oond en gooi oor warm heuning-botter-mengsel terwyl koek warm is.

Lees ook: Pruim-en-amandel-tert

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Mango-en-klapper-yskastert met pynappelgranita

Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…

2 days Gelede

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6 Bestanddele   Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met musieklegende Jannie du Toit oor sy opwindende jaar wat voorlê

In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…

2 days Gelede

‘Die Byl’ groet ná ses seisoene

“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…

2 days Gelede

Frikkadelle in tamatiesous

Genoeg vir 4-6.   Bestanddele   4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…

2 days Gelede

Wees positief, leef langer

Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.