kategorieë: Kos

’n Potjie met Franse flair

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
250 g blokkiesspek
sout en gemaalde swartpeper
125 ml (½ k) koekmeel
1,4 kg beesstert, gesny
2 uie, gekap
500 g pekeluitjies, geskil
2 wortels, geskil en in 3 cm-stukke gesny
2 knoffelhuisies, gekneus
500 ml (2 k) rooiwyn
250 ml (1 k) aftreksel
15 ml (1 e) tamatiepasta
hand vol tiemieblare
2 lourierblare
500 g knopiesampioene
hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Braai die spek bros in die verhitte potjie. Haal uit en hou eenkant.
2 Geur die meel na smaak, rol die beesstert in die meel en verbruin in die verhitte olie in dieselfde potjie.
3 Voeg die uie, pekeluitjies, wortels en knoffel by en verbruin. Geur na smaak.
4 Voeg die rooiwyn, aftreksel, tamatiepasta, tiemie en lourierblare by. Bedek en prut vir sowat 3-4 uur tot die vleis sag is, maar nie van die been afval nie.
5 Pak die sampioene en spek bo-op en prut vir nog 15-30 min. tot die sampioene gaar is.
6 Meng die pietersielie deur en sit voor met kapokaartappels.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje
Tags: potjiekos

Onlangse plasings

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…

2 days Gelede

‘The Mommy Club: Van die Hoofstad’: Ontmoet die glansryke vroue van die splinternuwe werklikheidsreeks

Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…

2 days Gelede

Appel-peer-en-karamel-tert

Genoeg vir 8       Bestanddele   Tertdeeg 375 g koekmeel  2,5 ml (½…

2 days Gelede

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Klein vissies kelder een span en laat ’n ander span juig!

In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…

3 days Gelede

Suid-Afrika skitter by Louvre Abu Dhabi

Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi    …

3 days Gelede

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.