Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Die brandewyn word aan die brand gesteek, of soos die Franse sê, “flambé”. Hou die vuurhoutjies byderhand en maak eers die brandewyn warm om te verseker dat dit sal brand.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
sout en gemaalde swartpeper
1,5 kg lamsboud (sonder skenkel)
60 ml (¼ k) brandewyn
20 knoffelhuisies, geskil
250 ml (1 k) aftreksel
250 ml (1 k) rooiwyn
2 hande vol botterskorsieblokke
2 hande vol patatblokke
1 hand vol sagte, gedroogde appelkose
hand vol pietersielie, gekap
1 Verhit die helfte van die olie in die potjie en braai die sout-en-peper gegeurde lamsboud tot goudbruin aan alle kante.
2 Verhit die brandewyn en gooi dit oor die boud in die potjie. Steek die brandewyn met ’n vuurhoutjie aan die brand – wees versigtig, die vlamme kan hoog brand – en laat uitbrand.
3 Voeg die knoffelhuisies en roosmaryn by die vleis in die pot, daarna die aftreksel en rooiwyn. Bedek en prut vir sowat 3 uur.
4 Pak eerste die botterskorsie, dan patatblokke en appelkose bo-op en langs die boud . Bedek en prut vir nog 30-60 min. of tot gaar.
5 Meng die pietersielie deur en sit voor.
Die nuwe kaaskoek! Ons Suid-Afrikaners hou mos van ’n lekker yskastert. Maar ongelukkig is dit…
Genoeg vir 4-6 Bestanddele Sous 60 ml (¼ k) perskeblatjang 60 ml (¼ k)…
In die wêreld van Suid-Afrikaanse musiek is daar sterre, en dan is daar legendes. Jannie…
“Mens weet nooit, terwyl jy bloed en trane stort soos jy aan ’n produksie werk,…
Genoeg vir 4-6. Bestanddele 4 snye bruinbrood, korsies verwyder 125 ml (½ k)…
Is jou beker half leeg of half vol? Maak seker jy hou daardie metaforiese beker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.