kategorieë: Kos

’n Eg Suid-Afrikaanse potjie

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Die brandewyn word aan die brand gesteek, of soos die Franse sê, “flambé”. Hou die vuurhoutjies byderhand en maak eers die brandewyn warm om te verseker dat dit sal brand.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
sout en gemaalde swartpeper
1,5 kg lamsboud (sonder skenkel)
60 ml (¼ k) brandewyn
20 knoffelhuisies, geskil
250 ml (1 k) aftreksel
250 ml (1 k) rooiwyn
2 hande vol botterskorsieblokke
2 hande vol patatblokke
1 hand vol sagte, gedroogde appelkose
hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Verhit die helfte van die olie in die potjie en braai die sout-en-peper gegeurde lamsboud tot goudbruin aan alle kante.
2 Verhit die brandewyn en gooi dit oor die boud in die potjie. Steek die brandewyn met ’n vuurhoutjie aan die brand – wees versigtig, die vlamme kan hoog brand – en laat uitbrand.
3 Voeg die knoffelhuisies en roosmaryn by die vleis in die pot, daarna die aftreksel en rooiwyn. Bedek en prut vir sowat 3 uur.
4 Pak eerste die botterskorsie, dan patatblokke en appelkose bo-op en langs die boud . Bedek en prut vir nog 30-60 min. of tot gaar.
5 Meng die pietersielie deur en sit voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje
Tags: potjiekos

Onlangse plasings

Van Siprus se skaduwees tot Aronspoort se geheime – twee verhale vol liefde en gevaar

Wanneer gevaar met romanse gekombineer word, is ’n boek nie net ’n storie nie, maar…

18 hours Gelede

Kom Clarens toe vir die kunstefees op 1 Mei!

Die fees word vanjaar van 1 tot 4 Mei gehou.    [gallery columns="2" size="medium" ids="151862,151861"]…

18 hours Gelede

Bak vir Eid al-Fitr: Groot dinge gebeur as daar tradisie, samehorigheid en soet vieringe is

Die kern van hierdie tradisie is die kuns daarvan om so te bak dat eenvoudige…

22 hours Gelede

Duncan Johnson oor ‘Skemergrond’ se skurk: ‘My waardes verskil hemelsbreed van Beeno s’n’

    In die wêreld van televisie en teater is die rol van die skurk…

24 hours Gelede

Skuinskoek

Genoeg vir 8   Bestanddele   625 ml (2½ k) koekmeel 125 ml (½ k)…

4 days Gelede

Vinnige Peppermint Crisp-tert

Mev. Sannie Bosman van Pretoria was in Mei, 2005 ons Teetydtreffer-wenner vir haar lekker vinnige…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.