Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Die brandewyn word aan die brand gesteek, of soos die Franse sê, “flambé”. Hou die vuurhoutjies byderhand en maak eers die brandewyn warm om te verseker dat dit sal brand.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
sout en gemaalde swartpeper
1,5 kg lamsboud (sonder skenkel)
60 ml (¼ k) brandewyn
20 knoffelhuisies, geskil
250 ml (1 k) aftreksel
250 ml (1 k) rooiwyn
2 hande vol botterskorsieblokke
2 hande vol patatblokke
1 hand vol sagte, gedroogde appelkose
hand vol pietersielie, gekap
1 Verhit die helfte van die olie in die potjie en braai die sout-en-peper gegeurde lamsboud tot goudbruin aan alle kante.
2 Verhit die brandewyn en gooi dit oor die boud in die potjie. Steek die brandewyn met ’n vuurhoutjie aan die brand – wees versigtig, die vlamme kan hoog brand – en laat uitbrand.
3 Voeg die knoffelhuisies en roosmaryn by die vleis in die pot, daarna die aftreksel en rooiwyn. Bedek en prut vir sowat 3 uur.
4 Pak eerste die botterskorsie, dan patatblokke en appelkose bo-op en langs die boud . Bedek en prut vir nog 30-60 min. of tot gaar.
5 Meng die pietersielie deur en sit voor.
Genoeg vir 4. Bestanddele 500 g vars pasta, soos tagliatelle of spaghetti 250 ml…
Om jou hond se ore skoon te maak is ’n noodsaaklike deel van sy basiese…
Bestanddele 3-4 groot rooi soetrissies, middeldeur gesny, en wit vliesies en pitte verwyder. sout…
Ons almal het een of ander slegte gewoonte. Die goeie nuus is dat jy dit…
Van speelskool na grootskool: 5 wenke deur Mariette Snyman. Foto Pixabay Om by die…
Met die strandseisoen op ons, kyk ons na die moets en moenies om te verseker…
Hierdie webwerf gebruik koekies.