Ingredients
- Kors
- 280 g koekmeel
- 10 ml (2 t) bakpoeier
- ’n knypie sout
- 125ml suiker
- 180 g botter
- 1 eier
- 1 eiergeel
- 10 ml (2 t) yswater
- Vulsel
- 250 ml (1 k) sultanas
- 60 ml sjerrie
- 5 ml (1 t) water
- 1 x 765 g-blik tertappels
- 60 ml suiker
- ’n knypie kaneel
- 10 ml (2 t) mielieblom (Maizena)
Instructions
- Voorverhit die oond tot 180 °C en spuit een 23 cm-tertpan met kleefwerende kossproei
- Sif die meel, bakpoeier, sout en suiker saam. Vryf die botter met jou vingerpunte in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Klits die eier, eiergeel en water saam en roer by die meelmengsel in tot ’n deeg vorm.
- Verdeel die deeg in twee stukke.
- Vorm elke bol deeg in ’n plat skyf en draai in kleefplastiek toe. Sit vir 20 min. in die yskas.
- Rol die groter skyf deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit en voer ’n tertpan daarmee uit.
- Prik die boom met ’n vurk en bak vir 10-12 min. tot strooikleurig.
Laat afkoel.
Vulsel
- Week die sultanas in die sjerrie tot plomp en uitgedy.
- Meng die mielieblom en water en voeg saam met die sultanas by die tertappels, suiker en kaneel. Skep die vulsel in die kors.
- Rasper die res van die deeg met die growwe kant van die rasper in ’n egalige laag oor die tert.
- Bak vir 25-35 min. tot die tert goudkleurig is. Sit met warm room voor.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Onlangse plasings
Granola is deesdae nie net meer vir ontbyt bedoel nie. Hierdie krakerige kombinasie van sade…
Showmax het pas die amptelike lokprent vir The Mommy Club: Van die Hoofstad, vrygestel. Dis…
Genoeg vir 8 Bestanddele Tertdeeg 375 g koekmeel 2,5 ml (½…
In die derde episode van kykNET se skitterende Kokkedoor Vuur & Vlam-reeks moes die deelnemers…
Deur Maryke Roberts. Foto's: Maryke Roberst en verskaf/Departement Kultuur en Toerisme, Abu Dhabi …
Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van…
Hierdie webwerf gebruik koekies.