Ingredients
- Kors
- 280 g koekmeel
- 10 ml (2 t) bakpoeier
- ’n knypie sout
- 125ml suiker
- 180 g botter
- 1 eier
- 1 eiergeel
- 10 ml (2 t) yswater
- Vulsel
- 250 ml (1 k) sultanas
- 60 ml sjerrie
- 5 ml (1 t) water
- 1 x 765 g-blik tertappels
- 60 ml suiker
- ’n knypie kaneel
- 10 ml (2 t) mielieblom (Maizena)
Instructions
- Voorverhit die oond tot 180 °C en spuit een 23 cm-tertpan met kleefwerende kossproei
- Sif die meel, bakpoeier, sout en suiker saam. Vryf die botter met jou vingerpunte in tot die mengsel soos broodkrummels lyk.
- Klits die eier, eiergeel en water saam en roer by die meelmengsel in tot ’n deeg vorm.
- Verdeel die deeg in twee stukke.
- Vorm elke bol deeg in ’n plat skyf en draai in kleefplastiek toe. Sit vir 20 min. in die yskas.
- Rol die groter skyf deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit en voer ’n tertpan daarmee uit.
- Prik die boom met ’n vurk en bak vir 10-12 min. tot strooikleurig.
Laat afkoel.
Vulsel
- Week die sultanas in die sjerrie tot plomp en uitgedy.
- Meng die mielieblom en water en voeg saam met die sultanas by die tertappels, suiker en kaneel. Skep die vulsel in die kors.
- Rasper die res van die deeg met die growwe kant van die rasper in ’n egalige laag oor die tert.
- Bak vir 25-35 min. tot die tert goudkleurig is. Sit met warm room voor.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); } '); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Onlangse plasings
Deur Maretha Botes Dewitt Jones het 20 jaar lank foto’s vir National Geographic geneem.…
Chanté Grainger, die talentvolle aktrise wat bekend is vir haar rolle in, onder meer, Arendsvlei, Suidooster en Summertide, maak…
‘Ek is ’n skrywer’ Haar lewe lank al het Margaret Gardiner haar drome…
Wat is lekkerder as ’n yskoue yslollie op ’n warm somersdag? Probeer ons lekker resep…
Hierdie is my vriendin Anita se smullekker resep. Genoeg vir vier.
Wat is somer sonder slaai? Hierdie Oosterse waatlemoenslaai sal jou mond behoorlik laat water. Resep…
Hierdie webwerf gebruik koekies.