kategorieë: KosNagereg

My hartjie-my-liefie-tertjies

My hartjie-my-liefie-tertjies deur Vickie de Beer; assistente Margie Els, Michéle Stander en Melissa Pecoraro; foto’s Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 tertjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 110 ml (1⁄3 k + 2 e) botter
  • 125 ml (½ k) strooisuiker
  • 1 eier
  • 250 ml (1 k) koekmeel

Sjokoladevulsel

  • 300 g (3 blokke) donkersjokolade
  • 200 ml (¾ k +1 e + 1 t) botter
  • 2 eiers + 2 eiergele
  • 80 ml (1⁄3 k) strooisuiker
  • kakaopoeier om bo-oor te strooi

Metode

  1. Meng die botter en suiker met ’n elektriese klitser. Klop die eier by terwyl jy aanhou klits.
  2. Voeg die meel by tot ’n deeg vorm. Verkoel in die yskas vir 1 uur.
  3. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  4. Spuit 8 hartjiepannetjies van 9 cm x 9 cm met kleefwerende kossproei.
  5. Rol die deeg uit en voer die pannetjies daarmee uit. Verkoel in die yskas vir 30 min.
  6. Bak vir 20 min. tot gaar.

Vulsel

  1. Smelt die sjokolade en botter saam in ‘n dubbelkoker, of op die ontvriesstelling in die mikrogolf, roer elke 40 sek.
  2. Klop die eiers, eiergele en suiker met ’n elektriese klitser.
  3. Vou 1⁄3 van die eiermengsel by die gesmelte sjokolade in. Vou die sjokolade by die res van die eiermengsel in tot deurgemeng.
  4. Verlaag die oondtemperatuur tot 170 °C. Gooi die sjokolademengsel in die tertdoppies en bak vir 10 min.
  5. Laat by kamertemperatuur in die pannetjies stol. As die tertjies nog sag is, sit dit in die yskas vir ’n paar min. Sif die kakao oor en smul.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor Vuur & Vlam’: Net drie spanne oor ná stormagtige braai-uitdaging

In die 11de episode van Kokkedoor Vuur & Vlam, kykNET se spannende koswerklikheidsreeks, word die…

2 days Gelede

Pak jou somerlinne só weg

Die verandering van somer na herfs beteken dat somer-beddegoed deeglik gestoor moet word tot die…

2 days Gelede

Foute wat jy moet vermy wanneer jy jou slimfoon laai

Deur Jade Rhode   As jy opgemerk het dat jou foon doodgaan na 'n kort…

2 days Gelede

Was jou grimeerkwassies só

Vraag Moet ek my my grimeerkwassies was, en hoe gereeld?  - Tirsa van Staden Lees…

2 days Gelede

‘The Mommy Club’ se Ansu Viljoen: ‘Nie almal is bedoel om in jou binnekring te wees nie’

Showmax se gewilde werklikheidsreeks, The Mommy Club: Van die Hoofstad bied ’n vars, maar soms…

2 days Gelede

Suurlemoen-en-klapper-skywe

Resep deur Vickie de Beer

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.